Θαυμαστής του Μιχαλολιάκου ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ήταν ένας εκ των δημοσιογράφων που βρέθηκαν μέσα σε μια μέρα στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας. Το «μια μέρα» βέβαια είναι σχετικό αφού επί χρόνια, αυτός και πολλοί άλλοι ανέπτυσσαν τις νεοφιλελεύθερες και κυρίως ακροδεξιές θέσεις τους από τα ΜΜΕ που εργάζονταν και όχι μόνον!

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ήταν στέλεχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, αλλά και ιδιαίτερο θαυμασμό προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο, επικεφαλής του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Και μάλιστα για να μην ταυτιστεί με το «μόρφωμα», δήλωνε φιλελεύθερος – σοσιαλδημοκράτης που θαύμαζε… τον Μιχαλολιάκο!

Ήταν η εποχή που άλλοι ήθελαν μια «καλή» Χρυσή Αυγή… Ίσως μια Χρυσή Αυγή εντός της ΝΔ! 

Έτσι λοιπόν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος καταπιάνεται με την αγιογράφηση του ίδιου του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Ποιος είναι λοιπόν ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Και μόνο μια απλή ανάγνωση του βιογραφικού του δείχνει ότι δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος», αναφέρει σε άρθρο του, μεταξύ άλλων.

Με αυτά ο τότε δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της ΝΔ, ξεπλένει την ναζιστική οργάνωση.

Αλλά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος θέλει να μας πείσει για την δημοκρατικότητά του και στην αρχή του άρθρου με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή και οι καθημερινοί μικροφασίστες», μας ενημερώνει για τον αντάρτη πατέρα του και την οικογένειά του μοιρασμένη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μας πει στο τέλος πως μπήκε στη ζωή του η Χρυσή Αυγή:

«Ποιος είναι λοιπόν ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Και μόνο μια απλή ανάγνωση του βιογραφικού του δείχνει ότι δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος. Έχει σπουδάσει μαθηματικά, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις, ο ίδιος ο Παπαδόπουλος τον ήθελε για αρχηγό της ΕΠΕΝ, έφθασε να βάζει μέχρι και βόμβες. Πάνω από όλα όμως είναι ένας άνθρωπος με σαφές ιδεολογικό στίγμα και μια κατάρτιση που σου θέτει το δίλημμα: τον πιστεύεις ή δεν τον πιστεύεις.»

Και στο τέλος για να μας πείσει εμμέσως πλην σαφώς να τον ψηφίσουμε… εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο Μιχαλολιάκος θα δικαιωθεί:

«Γιατί μήπως φασισμός δεν είναι το να θέλουν να μας πείσουν σόνι και ντε, πως οι εκλογές είναι υπόθεση δύο μόνο κομμάτων; Ε, σε αυτά ποντάρει και κερδίζει ο Μιχαλολιάκος. Στους εδώ και 40 χρόνια καθημερινούς μικροφασισμούς του πολιτικού συστήματος. Και να το δείτε πως τελικά – για το κακό όλων μας – θα δικαιωθεί.»

Μπορεί τότε για ξεκάρφωμα να δήλωνε «Δεν συμφωνώ με τις διώξεις των χρυσαυγιτών κατά των μεταναστών, διαφωνώ με την ατζέντα τους κατά των γκέι, δεν είμαι οπαδός του εθνικού αλλά του παγκοσμιοποιημένου, δεν είμαι κρατικιστής», αλλά τελικά το αίμα νερό δεν γίνεται… και δεν θα είχε και αντίρρηση να τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες…

Αλλά δεν είναι το μόνο του άρθρο για το μόρφωμα και τον Νίκο Μιχαλολιάκο…

Ένα άλλο είχε τον τίτλο: «Πρόσωπο της Χρονιάς ο Νίκος Μιχαλολιάκος»

Τελικά τι να πρωτομαζέψουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία…

 

Σχετικά Νέα