«Θα ξανακαλέσουν την Δήμητρα Πισπιρίγκου να καταθέσει», εκτιμά ο Θ. Κατερινόπουλος

«Είναι ένα νέο παιδί. Καλό είναι να σκεφτεί και να πει τα πάντα αν θυμηθεί κάτι. Είναι κρίμα να μπει στη φυλακή. Αν θέλει να καλύψει την αλήθεια θα βρει τον μπελά της».

Με τα λόγια αυτά ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, έστειλε, μέσω τηλεοράσεως, ένα μήνυμα στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα που έχει ήδη καταθέσει στους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

Από την πλευρά της η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ισχυρίζεται πως καταθέτοντας είπε όλη την αλήθεια και μόνο όσα γνώριζε.

Ειδικότερα, ο κ. Κατερινόπουλος, θεωρώντας ότι το δικαστικό θρέλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια, εκτιμά ότι ένα άτομο ακόμη θα κληθεί για νέα συμπληρωματική κατάθεση, ενώ όπως υποστηρίζει, ενδέχεται να αποκρύπτονται γεγονότα και στοιχεία κλειδιά.

Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προσωρινά κρατούμενη, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν αποκλείεται να απαντήσει στα όσα γράφονται και λέγοντα, ενώ η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει απαντήσεις, σε μια σειρά από ερωτήματα που προέκυψαν από τη μαραθώνια κατάθεσή της, στη ΓΑΔΑ.

Αναφορικά με τις πληροφορίες που λένε ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου καταθέτοντας στη ΓΑΔΑ υποστήριξε ότι υπάρχει μόνο μισή πιθανότητα στο εκατομμύριο να είναι ένοχη η αδερφή της για τους θανάτους των παιδιών της, ο κ. Κατερινόπουλος, είπε πως ενδεχομένως πολύ σύντομα το Ανθρωποκτονιών να την ξανακαλέσει για κατάθεση.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με τον κ. Κατερινόπουλο, που παραμένουν αναπάντητα.

«Κάθε πότε ξυπνά ένα μωρό στην ηλικία που ήταν η Ίριδα; Κάθε πότε πάει μια μητέρα που έχει μωρό να κοιτάξει αν είναι καλά το μωρό της; Το αφήνει 12 ώρες να κοιμάται και δεν πάει να δει αν του έχει συμβεί κάτι;» αναρωτήθηκε αρχικά ο κ. Κατερινόπουλος και συνεχίζοντας απηύθυνε έκκληση στην αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου να προσπαθήσει να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη το πρωί που η μόλις έξι μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει.

Ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ είπε πως αν η Δήμητρα θέλει να καλύψει την αλήθεια θα βρει τον μπελά της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να έπεσε θύμα εξαπάτησης από την αδερφή της.

Η απάντηση της Δήμητρας Πισπιρίγκου.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, μιλώντας στο Star, είπε ότι την περίοδο που πέθανε η Ίριδα, λόγω κορονοϊού είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας και μπορούσε να περνά περισσότερο χρόνο με την αδελφή της.

Το βράδυ του μεγάλου καβγά της Ρούλας με τον Μάνο κοιμήθηκε στο σπίτι τους, επειδή της το ζήτησε η Τζωρτζίνα, που της είχε αδυναμία.

Υποστήριξε, επίσης, ότι μετά τον θάνατο της Μαλένας έμενε αρκετές φορές στο σπίτι της αδελφής της τα βράδια, κυρίως όταν ο Μάνος Δασκαλάκης εργαζόταν νύχτα και αργούσε να επιστρέψει. Μέσα στον μήνα μπορεί να κοιμόταν εκεί δύο με τρεις φορές, ενώ όποτε πήγαινε στην Πάτρα για δουλειές περνούσε πάντα από το σπίτι της αδελφής της για να δει τα παιδιά και να φάνε όλοι μαζί.

Όσον αφορά στο αν έδωσε άλλοθι στην αδελφή της, υποστήριξε πως είπε μόνο την αλήθεια και μόνο όσα γνώριζε, ενώ για τις σχέσεις της με τον Μάνο αποκάλυψε πως τις είχε διακόψει η ίδια μετά από την πρώτη ανακοπή που έπαθε η Τζωρτζίνα για λόγο, τον οποίο δεν αποκάλυψε, αλλά έχει καταθέσει στην ασφάλεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα