«Θα καούν τα πάντα, θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος», λέει ο θείος του 17χρονου από την Βοιωτία

«Ο Χρηστάκης δεν αντιστάθηκε για κανέναν λόγο, την είχε φάει από πίσω, στον αυχένα», λέει ο θείος του 17χρονου.

Με αποδοκιμασίες, οργή και απογοήτευση έγινε δεκτή από συγγενείς, συμμαθητές και φίλους η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο 40χρονος αρχιφύλακας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία έπειτα από καταδίωξη.

Ο θείος του νεαρού μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και περιέγραψε τι συνέβη το βράδυ του Σάββατου (11/11), που ο Χρήστος έχασε τη ζωή του. «Δεν αντιστάθηκε για κανέναν λόγο, δεν πήγε να πάρει το όπλο», τόνισε καταρρακωμένος.

«Είχε ειδοποιηθεί ότι ήταν πιτσιρίκια»
«Οι γονείς του είναι πολύ χάλια και τα παιδιά ακόμα πιο χάλια. Δεν μπορούνε να κλείσουμε μάτι, βλέπουν τη σκηνή, αυτή που έχει γίνει μπροστά στα μάτια τους. Ο Χρηστάκης δεν αντιστάθηκε για κανέναν λόγο, να πάρει το όπλο κι αυτό γιατί την είχε φάει από πίσω, στον αυχένα. Πάει ο αστυνομικός και χτυπάει το παράθυρο με το όπλο και το παιδί βάζει τα χέρια στο κεφάλι πίσω. Με το που τον τραβάει έξω, τον πυροβολεί. Είχε ειδοποιηθεί από τον άλλον αστυνομικό ότι ήταν πιτσιρίκια, αλλά δε ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Δε σταμάτησε. Δεν ήταν επειδή δεν είχε δίπλωμα. Το θέμα ήταν ότι είχε τα κορίτσια, για να μην τα εκθέσει δε σταμάτησε. Σήμερα είναι το παιδί αυτό, αύριο θα είναι το δικό μας παιδί», είπε αρχικά.

«Από εδώ και πέρα να ξέρετε θα καούν τα πάντα. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, απ’ όλες τις μεριές»

Σχολιάζοντας την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός και τις αποδοκιμασίες έξω από τα δικαστήρια, ο θείος του 17χρονου ανέφερε ότι οι αστυνομικοί συνάδελφοί του, «που είχαν μαζευτεί εκεί, χορεύανε, χοροπηδάγανε μπροστά στα μάτια μας».

«Πάλι καλά πρόλαβα τα σκηνικά. Είμαι κατά. Αν δεν υποστηρίξει το σπίτι της, θα πέσει να τους πλακώσει. Ο κ. Μπαρκαγιάννης (σ.σ. δικηγόρος της οικογένειας) δε μπορούσε να μιλήσει και έφυγε με το κεφάλι κατεβασμένο. Η μητέρα και τα αδέλφια έχουν πέσει από τα σύννεφα. Μιλάμε για μεγάλη οργή. Ούτε να μιλήσω δε μπορώ αυτή τη στιγμή. Το μάθαμε ότι αθωώθηκε και οι αστυνομικοί συνάδελφοί του, που είχαν μαζευτεί εκεί, χορεύανε, χοροπηδάγανε μπροστά στα μάτια μας. Τελείωσε το παιδί μας, τελείωσε. Αδικήθηκε, έφυγε αδικημένος ξανά. Λυπάμαι πολύ πραγματικά, γιατί αν ήμουν εγώ στη θέση του και είχα σκοτώσει έναν, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε ούτε απολογία ούτε παράταση για εμένα, αλλά για τον αστυνομικό υπήρχε», δήλωσε.

Σε σχέση με το κατσαβίδι που φαίνεται να είχε μαζί του στο αυτοκίνητο ο 17χρονος, ο θείος του είπε πως είναι όλα εργαλεία της δουλειάς του.

«Είναι μεγάλη αδικία. Αυτή τη στιγμή παραιτούμαι κι εγώ. Και με αυτό που ακούστηκε κρατιέμαι για να μην πάρω κι άλλους στο λαιμό μου, κρατιέμαι για την οικογένειά μου, για τα παιδιά μου. Εμείς θα το ρίξουμε στο Θεό, ότι υπάρχει Θεός. Αλλά από εδώ και πέρα να ξέρετε ξεκινάνε τα προβλήματα. Θα καούν τα πάντα. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, απ’ όλες τις μεριές», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα