

“Εάν υφίσταται προπηλακισμό ο Στέφανος Κασσελάκης που είναι αρχηγός κόμματος και διαθέτει φρουρά, καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνεται στο δρόμο, το σχολείο, τη κοινωνία. Η τοξικότητα και το μίσος προς τον διαφορετικό έχει φουντώσει υπερβολικά. Οι συνθήκες ανασφάλειας, φτώχειας, υποβάθμισης της καθημερινότητας, έλλειψης προοπτικής, δημιουργούν σε κάποιους μίσος και εχθρότητα προς το σύστημα και ο πιο εύκολος στόχος είναι ο διαφορετικός, ο αδύναμος, σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Newsroom της Ertnews.
“Και οφείλω να πω ότι οι τόνοι τοξικότητας που εκπέμφθηκαν στη δημόσια συζήτηση με αφορμή τον γάμο ανεξαρτήτως φύλου, δημιούργησαν αυτούς τους μετασεισμούς. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα τροφοδοτούν όσα ακούστηκαν εντός και εκτός Βουλής, στον ηλεκτρονικό τύπο, στον δημόσιο διάλογο. Και κάποιοι ιεράρχες βεβαίως συμμετείχαν σε αυτό. Υπάρχουν ιεράρχες που απαγόρευσαν την είσοδο βουλευτών και κάποιοι όπως ο δικός μας στη Δράμα, όπου δεν έκαναν κανένα σχόλιο. Υπάρχουν φωνές στην Εκκλησία που καλλιεργούν την μισαλλοδοξία”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ξανθόπουλος ζήτησε να μην εξισώνουμε τις εντάσεις στην πολιτική αντιπαράθεση με τον φασιστικό, ακραία τοξικό λόγο. “Εδώ έχουμε στάση που αναιρεί την ουσία του ανθρώπου. Γι’ αυτό η μάχη ενάντια στον φασισμό μας αφορά όλους”, σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η εταιρεία του δεν είναι εξωχώρια αλλά εταιρεία στις ΗΠΑ και πρόσθεσε πως όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο πρόεδρος οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του νόμου. Και το θέμα τελειώνει εκεί. Επισήμανε επίσης ότι το ζήτημα με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη αφορούσε την μη αναγραφή της αγοράς του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι.
Τέλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, παρατήρησε ότι η αυστηροποίηση των ποινών πουθενά δεν έφερε μείωση της εγκληματικότητας. Πρόσφατα άνοιξε στη Δράμα το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νικηφόρου. Πρώτο μου μέλημα είναι να λειτουργήσει εκεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Στο σωφρονιστικό σύστημα η έξοδος από τη φυλακή, με υφ’ όρον απόλυση, αποτελεί κίνητρο για τον φυλακισμένο, ώστε να μην είναι παραβατικός στη φυλακή και να επανενταχθεί στη κοινωνία. Αν ισχύσει ότι οι ποινές θα εκτίονται στο ακέραιο, χωρίς να μπορέσει ο κρατούμενος να δείξει μεταμέλεια, θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. Η ανάδειξη μόνο της τιμωρητικής πτυχής του σωφρονιστικού συστήματος δεν είναι αποτελεσματική”, κατέληξε.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.