

Για «μια νέα πρόταση μομφής » κατά της “έγκυρης” υποψηφιότητας Κασσελάκη», έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το όργανο συνεδριάζει « χωρίς απαρτία », αφού δεν δέχονται « λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου.
« Αυτό όμως που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής, αυτή την φορά κατά της έγκαιρα και έγκυρα κατατεθειμένης υποψηφιότητας Κασσελάκη », σημείωσε.
Επίσης, τόνισε πως η λεγόμενη « πλειοψηφία » διαδίδει ότι θα θέσει θέμα « καθαίρεσής » της από την Γραμματεία της ΚΟ, επειδή « στηρίζει τον Κασσελάκη ». Και διερωτήθηκε αν « μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο χαμογελαστός Νίκος που ψήφισε χθες στην ΠΓ την σύγκληση της σημερινής ΚΕ με θέμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας νομίμως εκλεγέντος προέδρου ».
« Εφόσον όμως το καταστατικό προβλέπει στην περίπτωση μομφής απαιτούμενη πλειοψηφία του 50+1 επί του συνόλου των μελών, δηλαδή 148, προφανώς η αμφισβήτηση κατατεθειμένης έγκυρα και έγκαιρα υποψηφιότητας συνιστά μομφή κατά της υποψηφιότητας.
‘Αρα για να εξαιρεθεί υποψήφιος που έχει καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα τα προαπαιτούμενα απαιτούνται 148 ψήφοι μελών της ΚΕ. Ούτε μια ψήφος λιγότερη », υπογράμμισε η Θ. Τζάκρη.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι « ήρθε πια η ώρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών ». « Κι από τους τακτικισμούς της νομενκλατούρας να περάσουμε επιτέλους στην εκπόνηση στρατηγικής ηγεμονίας του ακηδεμόνευτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος », κατέληξε.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.