

Απόσπασμα από την παρέμβαση του Διευθυντή της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.
Η ακρίβεια έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο ρεύμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, παντού.
Το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αεριού, δεύτερον η ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, να φορολογηθούν τα υπερκέρδη. Όταν τα προτείναμε εμείς μας κατηγορούσανε, τώρα τα προτείνει η ίδια η Ε.Ε. και πάλι η κυβέρνηση δεν προχωρά στις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Να μειωθεί τώρα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στα καύσιμα. Ήδη 18 χώρες της Ε.Ε. προχώρησαν σε μείωση της φορολογίας. Προτείναμε τη μείωση στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η Ε.Ε., το απέρριψε η κυβέρνηση δυστυχώς. Αν μειωθεί ο Ε.Φ.Κ. που στη βενζίνη είναι 0,70 ευρώ το λίτρο, όπως προτείνουμε, στο μισό, θα έχει άμεσα ως αποτέλεσμα μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 0,35 ευρώ.
Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, για όλα φταίνε μόνο οι άλλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πόλεμος, η πανδημία, κ.ά. Μια ανεύθυνη κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα.
Σχετικά Νέα
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.
Β. Κικίλιας στη συνάντηση με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνάντηση εργασίας του.
Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: Στόχος μας η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σταδιακά και σε ατομική προκοπή
«Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση.