

“Στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε πλησιάσει στο τέλος του χειμώνα, οπότε θα έχουμε εικόνα για το πώς θα έχουν κινηθεί οι τιμές του φυσικού αερίου – που ήταν και ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας. Παράλληλα τότε θα δούμε πως ακριβώς θα έχει κυλήσει ο προϋπολογισμός του 2022 και θα γνωρίζουμε τι ακριβώς μεταφερόμενο δημοσιονομικό χώρο έχουμε”, τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πακέτο παροχών μετά τον Φεβρουάριο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι το 2023 θα έχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο από αυτό που υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είχε υπολογίσει περίπου ως και 700 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος.
Σημείωσε ότι τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η ακρίβεια ενώ “η κυβέρνηση πάντα βοηθούσε σε αυτό τον τομέα με όποιο δημοσιονομικό χώρο έβρισκε από το 2019”.
Ανέφερε επίσης ότι παρατηρείται “ένα τσουνάμι επενδύσεων” κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι σήμερα θα ανακοινωθεί μια νέα επένδυση στο Αμύνταιο, στον τομέα των φωτοβολταϊκών ανάμεσα στη ΔΕΗ και την RWE.
Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε αδόκιμο τον όρο “παροχές” σημειώνοντας ότι ουσιαστικά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι “αποκατάσταση των εισοδημάτων με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες”.
Σχετικά Νέα
ΕΛΣΤΑΤ: Στα 3 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο το Μάρτιο
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά τον μήνα Μάρτιο 2025 ανήλθε στα 3 δισ..
Alpha Bank: Πώς μπορεί να επηρεάσει την ελληνική οικονομία ο εμπορικός πόλεμος
Με αυξημένη αβεβαιότητα εξαιτίας των γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και της διαφαινόμενης ανόδου του εμπορικού.
Διαδικτυακές αγορές: Τι προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές
Τις πιο πρόσφατες τάσεις, συνήθειες και προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές καταγράφει.
ΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο
Με κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με φόντο την απόφαση της.