Θ. Σκυλακάκης για αγρότες: Ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους – Διευκολύνσεις για το ενεργειακό κόστος

Για την παροχή διευκολύνσεων για την εξομάλυνση του ενεργειακού κόστους που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες αλλά και τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Το κόστος το αναλαμβάνει η πολιτεία. Το άλλο προσφέρει η πολιτεία είναι κατά απόλυτη προτεραιότητα ηλεκτρικό χώρο έτσι ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα πάρκα ή άλλες ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να είναι φωτοβολταϊκά ή κάτι άλλο, που θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε αυτό το σκοπό. Τα δύο πρώτα χρόνια οι πάροχοι θα αναλάβουν το κόστος – κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ υποθέτω, για τις χαμηλότερες τιμές και στη συνέχεια αυτό θα ενταχθεί στο μακροχρόνιο σχέδιο για τα πάρκα που ρίχνουν τις τιμές» διευκρίνισε ο Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι «δίνουμε στους αγρότες το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος που υπάρχει» ενώ ακόμη υπογράμμισε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι εν μέρει δικαιολογημένα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν υπάρχει περαιτέρω περιθώριο να δοθεί κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν είναι εφικτό να δοθεί στους αγρότες 9 λεπτά ανά μεγαβατώρα, ο κ. Σκυλακάκης είπε: «Όλο αυτό είναι συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο βασίζεται σε πραγματικές ανανεώσιμες πηγές, όχι σε φανταστικές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα