

Την επιστροφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε όσους άνω των 60 ετών δεν είχαν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό αλλά τελικά εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
«Σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά από την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας.
Για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».
Στην ερώτηση για το τι σχεδιάζεται να γίνει για όσους προσελήφθησαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πως μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».
Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι παρά το «πάρτι ιώσεων» καθώς «είμαστε σε έξαρση», «δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.