Θ. Πλεύρης: «20 ημέρες περίπατος στη Θήβα δεν συνιστά θητεία»

Την πρόβλεψη ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα κλιμακώνουν το λόγο τους με… πυροτεχνήματα έως τις Ευρωεκλογές κάνει μιλώντας στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης.

Για τα Τέμπη αναφέρει πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαχωρίζει πολιτικές και ποινικές ευθύνες δείχνει ότι θέλει να αναζητήσει πραγματικά την αλήθεια.

Υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη, με τεράστια διαφορά από το δεύτερο κόμμα, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη θητεία του στον Στρατό, λέει χαρακτηριστικά: «20 ημέρες περίπατος στη Θήβα και 6 μήνες εξαγορά δεν συνιστά θητεία, και είναι ντροπή να προσπαθεί ακόμη και από αυτή την εκδρομούλα του να κερδίσει συμπάθειες».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στη «Βτκ»:

Δύο μήνες πριν από την μάχη των Ευρωεκλογών οι τόνοι έχουν ανέβει σε υπερβολικό βαθμό, με την αντιπολίτευση να μιλά για μία διεφθαρμένη, αλαζονική κυβέρνηση που απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και καταστρατηγεί το κράτος δικαίου. Πώς απαντάτε σε όλες αυτές τις κατηγορίες;

«Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές θα υπάρχει και μία πολιτική ένταση, ειδικά από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που διαγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο βασικός πυλώνας της Αριστεράς.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να υπάρξουν επιχειρήματα που να συνδέονται με τη διακυβέρνησή μας και με την επαφή που έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το λαό, είναι βέβαιο ότι θα κλιμακώνουν το λόγο τους με πυροτεχνήματα, και πιστεύω ότι στο τέλος, όπως σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και τώρα ο τοξικός λόγος θα καταδικαστεί».

Πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και έκαναν χρήση του συνταγματικού τους δικαιώματος φτάνοντας στο σημείο να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας εναντίον σας. Στα Τέμπη έγιναν λάθη; Και αν ναι, από ποιους;

«Κατά την εξεταστική επιτροπή οι 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνέταξαν ένα άρτιο πόρισμα που στηρίζεται από τους 158 βουλευτές της Ν.Δ., όπου με σαφή τρόπο αναφερόμαστε και σε εγκληματικές ενέργειες που έγιναν από φυσικά πρόσωπα, οδήγησαν στην τραγωδία και συνδέονται άμεσα με τη μη τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας, αλλά έχουμε το θάρρος να αναλάβουμε και πολιτικές ευθύνες που συνδέονται με μία σειρά από δυσλειτουργίες, όπως περιγράφουμε, που προφανώς περιλαμβάνει και τη δική μας διακυβέρνηση.

Το γεγονός ότι διαχωρίζουμε πολιτικές και ποινικές ευθύνες δείχνει ότι θέλουμε να αναζητήσουμε πραγματικά την αλήθεια, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που επιθυμεί την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, για να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη».

Ήταν «δώρο» στον κ. Ανδρουλάκη από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης η πρόταση δυσπιστίας; Ποιο κόμμα «βλέπετε» δεύτερο στις Ευρωεκλογές;

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα υπόλοιπα κόμματα θέλησαν να γίνουν ουρά του κυρίου Ανδρουλάκη διατηρώντας τις επιφυλάξεις, καθώς, όπως αποκάλυψε ο κ. Νίκος Παππάς, υπήρχαν προσυνεννοήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση της πρότασης μομφής.

Σίγουρα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού στην Αριστερά για το ποιος θα ηγηθεί, θα έχουμε πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο, και κατά την άποψή μου δεν θα είναι θέμα ποιος θα είναι δεύτερο κόμμα, αλλά ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη, με τεράστια διαφορά από το δεύτερο κόμμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επικρίνατε για τον τρόπο με τον οποίο εκτίει τη θητεία του, αμφισβήτησε ευθέως το αδιάβλητο των εκλογών και ζήτησε από εδώ και πέρα να διενεργούνται παρουσία διεθνών παρατηρητών. Υπάρχει τέτοιο ζήτημα;

«Πρώτα από όλα, για να αμφισβητήσω τη θητεία του κ. Κασσελάκη, θα πρέπει να κάνει θητεία. Κατά την άποψή μου, 20 ημέρες περίπατος στη Θήβα και 6 μήνες εξαγορά δεν συνιστά θητεία, και είναι ντροπή να προσπαθεί ακόμη και από αυτή την εκδρομούλα του να κερδίσει συμπάθειες.

Διεθνείς παρατηρητές υπάρχουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που γίνονται. Προφανώς ο κ. Κασσελάκης θέλει να μας κατατάξει σε χώρα πρώην σοβιετικών δημοκρατιών ή της Νότιας Αμερικής θεωρώντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κανονικά εκλογές. Με όποιον τρόπο και να γίνονται οι εκλογές ο κ. Κασσελάκης θα φροντίσει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα ποσοστά που του αξίζουν».

Η υπόθεση με τη διαρροή των e-mail έγινε άλλο ένα όπλο στην πολιτική φαρέτρα της αντιπολίτευσης. Θα στοιχίσει στο κόμμα σας το «λάθος» της κ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου;

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις, που είναι ξεκάθαρο ότι δεν συνδυάζονται με καμία πράξη της κυβέρνησης.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι οι πολίτες ψηφίζουν με γνώμονα τις προτάσεις που λύνουν τα προβλήματά τους και δεν μπαίνουν στη λογική ανταγωνισμού όπως κάνουν τα κόμματα με σκανδαλολογία ή με ένταση στην επιχειρηματολογία τους.

Είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα δείξει ότι είναι το πιο ισχυρό κόμμα του Λαϊκού Κόμματος».

Ποιο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών; Γιατί πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν και να μην επιλέξουν την αποχή;

«Οι Ευρωεκλογές αυτές διεξάγονται ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές και με μία σταθερή εικόνα, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μία μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Αυτό έχει τον κίνδυνο ενός εφησυχασμού και ανάπτυξης μίας νοοτροπίας ατόμων που ενδεχομένως να έχουν πικραθεί ή να θέλουν να στείλουν μήνυμα, να επιλέξουν να μην ψηφίσουν ή να ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα ως ένδειξη τιμωρίας.

Είναι πολύ σημαντικό να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος όταν το Ευρωκοινοβούλιο θα κληθεί να πάρει μία σειρά από αποφάσεις και θα πρέπει οι δυνάμεις που εκφράζουν την Κεντροδεξιά και το μεταρρυθμιστικό τόνο να είναι κυρίαρχες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Άρα, στις περίπου 70 ήμερες που απομένουν, πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να μην χαθεί καμία ψήφος».

Στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μία διαρροή ψήφων προς τα κόμματα στα δεξιά σας, αλλά και ψηφοφόροι σας να δηλώνουν ότι με την ψήφο τους σε άλλα κόμματα θα δείξουν τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση. Πώς θα ανασχεθεί αυτό;

«Βλέποντας μία χαλαρότητα στη διαδικασία λόγω των Ευρωεκλογών και της μεγάλης διαφοράς, πολλοί πολίτες θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα για μία σειρά από θέματα.

Μεταξύ αυτών είναι και το θέμα που ήταν ιδιαίτερης έντασης για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Είναι, λοιπόν, δική μας δουλειά, των βουλευτών, να πείσουμε τους πολίτες ότι η σοβαρή Δεξιά και μιλώ ως δεξιός πολιτικός, εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοκρατία και όχι από άλλα κόμματα που επενδύουν κατά βάση στη συνωμοσιολογία και στην τοξικότητα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα