

“Κάθε χρονιά να είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς, σε επίπεδο οικονομίας, προφανώς στα εισοδήματά μας, αλλά και στα σκέλη εκείνα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική ανάπτυξη. Βασική μας επιδίωξη η Ελλάδα κάθε χρόνο να είναι καλύτερη. Αν κρατάμε κάτι από το 2024 και πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία είναι ότι η χώρα μας αποτελεί νησίδα σταθερότητας. Δεν μπορεί να είμαστε μόνοι μας σε εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον και γι’ αυτό επιδιώκουμε συμμαχίες”, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.
“Η χώρα μας έχει φωνή που ακούγεται και αυτό ως αισιόδοξο στοιχείο για το 2025 και να τρέξουμε και να γίνουμε καλύτεροι”, τόνισε.
“Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της μεσαίας τάξης αλλά και η βελτίωση των συνθηκών για όλους τους πολίτες. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να εξηγούμε περισσότερο, μεγαλύτερη επαφή με τους πολίτες και το αναφέρω στο σύνολο των δυτικών κοινωνιών, χρειάζεται διαρκής μάχη για τη δημοκρατία”, συνέχισε.
Ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε πως η κοινωνία ανταποκρίνεται σε αυτό που προσφέρουν τα κόμματα. “Η δημοκρατία λειτουργεί κανονικά και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα. Επειδή τίποτα δεν είναι δεδομένο, εμείς θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη τα καλά της. Αυτό θα γίνει όταν όλο το πολιτικό σύστημα δείξει ότι έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος”, συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός είναι σαφής και πως αντίστοιχη συζήτηση είχε γίνει και πριν το 2023. “Δεν αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού. Ο εκλογικός νόμος δεν αλλάζει”, απάντησε.
Για το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός για την προεδρική εκλογή και πόσο κοντά είμαστε σε ανασχηματισμό, απάντησε πως και τα δύο είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. “Χρειάζεται να είμαστε θεσμικά σωστοί. Η συζήτηση θα γίνει τότε. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο”, ανέφερε. “Ο ίδιος έχει περιγράψει ποια είναι τα στοιχεία του θεσμού και του προσώπου. Οι τελικές αποφάσεις αφορούν τον πρωθυπουργό και κοντός ψαλμός αλληλούια”, πρόσθεσε.
Σχετικά με το διαφαινόμενο μνημόνιο Τουρκίας-Συρίας όπως ακούγεται και γράφεται ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε: “Δεν έχουμε ακόμα κάτι δεδομένο ως προς αυτό. Είναι επισφαλές να το παρουσιάζουμε ως βεβαιότητα. Ακόμα στη Συρία είναι αυτοί που είναι. Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχει δημοκρατική ομαλότητα και η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας. Η χώρα μας κινείται πάνω στους άξονες του διεθνούς δικαίου. Ας περιμένουμε να δούμε και την εξέλιξη όλων αυτών των συζητήσεων. Η κυβέρνηση λειτουργεί για όλα τα σενάρια”.
Σε ερώτηση αν αυτή η συζήτηση επηρεάζει τα ήρεμα νερά στα ελληνοτουρκικά σημείωσε: “Ως προς τη βούληση και το πνεύμα των συζητήσεων νομίζω όχι. Είναι μια στρατηγική που εξασφαλίζει ήρεμα νερά και προσφέρει σε όλους τους τομείς στη χώρα. Εμείς θα μείνουμε σε αυτή την πολιτική πάντοτε ενισχύοντας την αμυντική αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας και ενισχύοντας το διεθνή ρόλο που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια”.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.