

«Υπάρχει ένα πλαίσιο από το 1994 που δεν ήταν κυβέρνηση τότε η ΝΔ. Πληρώθηκαν οι προϋποθέσεις. Είναι μία υπόθεση που προχώρησε τυπικά και δεν αισθάνομαι ότι η Δημοκρατία μας απειλείται», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για την αίτηση των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας να ανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι υπάρχει αναγνώριση και αναμονή σε σχέση με την κυβέρνηση. «Φαίνεται αντοχή της κυβέρνησης. Αξιολογούμε πάντοτε τις δημοσκοπήσεις. Στο τέλος από τη δουλειά θα κριθούν όλα», τόνισε.
Σε ερώτηση αν υπάρχουν άλλα μέτρα στήριξης της κοινωνίας απάντησε πως όσο η οικονομία αναπτύσσεται, στόχος είναι να κατανέμεται αυτή η ανάπτυξη. «Υπάρχουν συγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες. Κάθε φορά που θα υπάρχει η δυνατότητα υπάρχουν οι πολιτικές για μια καλύτερη οικονομική κατάσταση», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση υιοθετεί δικές του προτάσεις, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε δύο-τρεις φορές στάση στο θέμα των τραπεζών και κάποια από αυτά που πρότεινε δεν θα είχαν όφελος. «Προφανώς δεν ταυτίζω σε αυτό τον ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το ποιος είναι προοδευτικός ή όχι αποδεικνύεται στην πράξη. Αυτή η κυβέρνηση με τα στραβά και τα λάθη βάζει μαζί την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη», επεσήμανε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.