Θ. Γεωργόπουλος: Συκοφαντία τα περί 2,5 εκ. ευρώ – Δεν μας έχει καταλογιστεί ούτε ένα ευρώ

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα, Θύμιος Γεωργόπουλος διέψευσε τις αναφορές για υπέρβαση 2,5 εκ. ευρώ της εκλογικής χρηματοδότησης που έλαβε το κόμμα για τις διπλές εθνικές εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) το 2023.

Ο κ. Γεωργόπουλος σε ανάρτησή του κάνει λόγο για συκοφαντία και υπογραμμίζει πως «και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες έχουν συνταχθεί αναλυτικές καταστάσεις εσόδων – δαπανών, έχουν υποβληθεί εντός 2μήνου από την ημερομηνία διεξαγωγής της κάθε μίας εκλογικής αναμέτρησης, έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές του δημοσίου και δεν μας έχει καταλογιστεί (έστω για τυπικούς λόγους) ούτε ένα ευρώ».

Και συμπληρώνει: «Επειδή κάποια στιγμή αυτό το καλαμπούρι πρέπει να τελειώνει, οι “πηγές” ή ο υπεύθυνος των “πηγών” ο οποίος έχει την άποψη της διακίνησης “μαύρων” χρημάτων, ας καλέσει επιτέλους Οικονομικό Εισαγγελέα, Ελεγκτική Εταιρεία ή Ορκωτούς λογιστές για να βεβαιώσει τα όσα διαρρέει ή καταγγέλλει, όπως τόνισα ΚΑΙ στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή».

Αναλυτικά στην ανάρτησή αναφέρει:

«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο (6/7) από το βήμα της Συνέλευσης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (και μετά από τετράμηνη αναμονή) έδωσα καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις (χωρίς να λάβω την παραμικρή ανταπάντηση) για όσα εδώ και πολλούς μήνες, συνεχώς και αδιαλείπτως διαρρέονται ή και ευθέως καταλογίζονται για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος που παρέλαβε ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Κυριαρχούν «ειδήσεις» για: Ελλείμματα, Χάος και Μαύρα ταμεία.

Μετά την προεδρική αφωνία στο κορυφαίο όργανο, είδα σήμερα την ανάρτηση του Georghy Zhukov, γνωστού υποστηρικτή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη πλατφόρμα X, που αναπαρήγαγε το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA (που έχει και το σχετικό βίντεο) κατά το οποίο «πηγές της Κουμουνδουρου» – σύμφωνα με την έμπειρη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή – συκοφαντούν το ίδιο μας το Κόμμα για δήθεν υπέρβαση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ της εκλογικής χρηματοδότησης που έλαβε το κόμμα μας για τις διπλές εθνικές εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) το 2023.

Οι συκοφάντες ας μάθουν ότι: και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες έχουν συνταχθεί αναλυτικές καταστάσεις εσόδων – δαπανών, έχουν υποβληθεί εντός 2μήνου από την ημερομηνία διεξαγωγής της κάθε μίας εκλογικής αναμέτρησης, έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές του δημοσίου και δεν μας έχει καταλογιστεί (έστω για τυπικούς λόγους) ούτε ένα ευρώ.

Επειδή κάποια στιγμή αυτό το καλαμπούρι πρέπει να τελειώνει, οι «πηγές» ή ο υπεύθυνος των «πηγών» ο οποίος έχει την άποψη της διακίνησης «μαύρων» χρημάτων, ας καλέσει επιτέλους Οικονομικό Εισαγγελέα, Ελεγκτική Εταιρεία ή Ορκωτούς λογιστές για να βεβαιώσει τα όσα διαρρέει ή καταγγέλλει, όπως τόνισα ΚΑΙ στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή.

 

Να σταματήσει όμως να υπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καταντάει απίστευτα κουραστικό…»

«Πεν Νταλαούρα» κατά Τσίπρα: Πού βρήκαν τα 2,5 εκατ. ευρώ;

Αιχμές για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα άφησε σήμερα το γνωστό troll της Κουμουνδούρου στο X, «Πεν Νταλαούρα».

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω λογαριασμός σε ανάρτησή του επικαλούμενο ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού που μετέδωσε πως από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023, 2,5 εκατομμύρια επιπλέον της κρατικής χρηματοδότησης, διερωτάται «από πού προήλθαν τα λεφτά».

«Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα, από που προήλθαν αυτά τα επιπλέον 2,5 εκατομμύρια» καταλήγει στην ανάρτησή της η «Πεν Νταλαούρα».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή από «πηγές» Κουμουνδούρου, προκύπτει ότι, στις εθνικές εκλογές του 2023, ξοδεύτηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον της κρατικής επιχορήγησης. Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα, από που προήλθαν αυτά τα επιπλέον 2,5 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα