Θ. Φωτίου: Με το καλάθι του νοικοκυριού αυξάνεται η αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ

«Η κυβέρνηση, διά στόματος Τασούλα, διεμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να ενημερωθεί για τα νέα ευρήματα της ΑΔΑΕ στο σκάνδαλο των υποκλοπών», σημείωσε αναφερόμενη στα ζητήματα της επικαιρότητας η Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Φωτίου, μιλώντας στον Σκάι. Επισήμανε, δε, ότι «οι εισαγγελείς κατέθεσαν στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις παρακολουθήσεις στον Περισσό»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΙ) και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας, Θ. Φωτίου τόνισε μεταξύ άλλων:

· Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν στιγμιαίες τάσεις. Δεν υπάρχουν οι διαφορές που παρουσιάζουν μεταξύ των κομμάτων. Οι δημοσκοπήσεις όμως, καταγράφουν ότι ο ελληνικός λαός έχει τεράστια ανασφάλεια και φόβο για το μέλλον, σε ποσοστό 95-100%. Ο λαός υποφέρει τρομακτικά από την ακρίβε​ια, ειδικά των τροφίμων και η αισχροκέρδεια αυξάνεται με το περίφημο καλάθι του νοικοκυριού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αυξάνονται η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες. Είμαστε η πρώτη χώρα σε φτώχεια στην Ευρώπη, με ποσοστό 28%.

· Ενώ αυξάνεται η κερδοφορία των σούπερ μάρκετ, η κατανάλωση πέφτει και οι πολίτες τρώνε λιγότερο. Οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ πλουτίζουν γιατί στο καλάθι του νοικοκυριού μπαινοβγαίνουν προϊόντα, μειώνεται η ποσότητα του προϊόντος ενώ η συσκευασία παραμένει ίδια και ο πληθωρισμός, που είναι 9,5%, αυξάνεται στα τρόφιμα.

· Χθες στη Βουλή ζήσαμε ένα τεράστιο ατόπημα. Είναι ανήκουστο να ζητάει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνας στους παρόχους για τις καταγγελίες των παρακολουθήσεων, που αφορούν και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και η κυβέρνηση, διά στόματος του κ. Τασούλα, να αρνείται να ενημερωθεί.

· Τέσσερις εισαγγελείς κατέθεσαν χθες στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΕΥΠ και στις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ. Υπήρξαν μόνο δέκα ανώνυμες κλήσεις από το εξωτερικό με απόκρυψη αριθμού, που λόγω τεχνολογικών ανεπαρκειών της ΕΥΠ δεν μπόρεσαν να διερευνηθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα