

Το διαστημικό σκάφος Parker Solar Probe της NASA, που εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο του 2018 και έχει αρχίσει να μελετά τον ήλιο από κοντινότερη απόσταση σε σχέση με κάθε άλλο στο παρελθόν, άρχισε να στέλνει τα πρώτα αποκαλυπτικά στοιχεία που φωτίζουν τα αρκετά ακόμη μυστήρια του άστρου μας, σύμφωνα με το usa.greekreporter.com το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν και τέσσερις Έλληνες επιστήμονες στις ομάδες που είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση αυτής της σημαντικής επιστημονικής αναζήτησης και οι συνεισφορές τους είναι πολύτιμες σε αυτό το έργο της NASA.
Πρόκειται για τον ακαδημαϊκό-διαστημικό επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή, την ερευνήτρια Όλγα Μαλανδράκη του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον αστροφυσικό Άγγελο Βουρλίδα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ και τον Αθανάσιο Κουλουμβάκο του Ινστιτούτου Ερευνών, Αστροφυσικής και Πλανητολογίας στην Τουλούζη της Γαλλίας.
LIVE NOW: What mysteries about our star is #ParkerSolarProbe uncovering as it journeys closer to the Sun than any human-made object ever before? Join our @NASASun experts on #NASAScience Live as they discuss new findings & ask questions using #askNASA. https://t.co/hAaF7Vvap0
— NASA (@NASA) December 4, 2019
Η μελέτη των στοιχείων αυτών – με τη συμβολή Ελλήνων επιστημόνων- θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη πρόγνωση του διαστημικού «καιρού», καθώς επίσης στην κατανόηση της συμπεριφοράς άλλων άστρων στο σύμπαν.
Οι επιστήμονες της αποστολής έκαναν τέσσερις σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Nature».
Σχετικά Νέα
Μέρκελ στο συνέδριο του CDU: Εύχομαι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον
Με την ευχή «να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον», έκλεισε την ομιλία.
Covid-19: Ξεπέρασαν τους 208.000 οι νεκροί στη Βραζιλία
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν.
100.000 γιατρούς και νοσηλευτές θα κινητοποιήσει ο Μπάιντεν για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί
Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάινταν ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να λειτουργήσει «χιλιάδες» κέντρα.
FBI: Έρευνα σε βάρος 37 προσώπων FBI για τον θάνατο αστυνομικού στο Καπιτώλιο
Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνες σε βάρος 37 προσώπων για τον φόνο του Μπράιαν.