

Ξεκινά η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών με drones και θερμικές κάμερες για το «πολυδιαφημισμένο» τέρας του Λοχ Νες.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, το προσωπικό του πρόσφατα ανανεωμένου Κέντρου Loch Ness Centre στο Drumnadrochit έχει συνεργαστεί με μια ομάδα ανεξάρτητων και εθελοντών ερευνητών, την Loch Ness Exploration (LNE), για να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη έρευνα επιφανειακών υδάτων εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.
Το κέντρο αναζητά εκκολαπτόμενους κυνηγούς της Νέσι για να συμμετάσχουν στην έρευνα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26-27 Αυγούστου.
Η έρευνα αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε τη λίμνη για ίχνη του μυθικού τέρατος το 1972.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, θα αναπτυχθεί τοπογραφικός εξοπλισμός που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στη λίμνη για να αποκαλυφθούν τα μυστικά των μυστηριωδών υδάτων.
Μεταξύ αυτών, θα είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα παράγουν θερμικές εικόνες του νερού χρησιμοποιώντας υπέρυθρες κάμερες, καθώς πιστεύεται ότι η παρατήρηση της θερμότητας από ψηλά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό τυχόν περίεργων ανωμαλιών.
Ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, ακούγοντας για τυχόν φωνές που μοιάζουν με τις φωνές της «Νέσι», καθώς και άλλη τεχνολογία που θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη στην έρευνα.
Το Κέντρο του Λοχ Νες βρίσκεται στο παλιό ξενοδοχείο Drumnadrochit, όπου λέγεται ότι η διευθύντρια Aldie Mackay ανέφερε ότι είδε ένα «υδάτινο θηρίο» στο Λοχ Νες πριν από 90 χρόνια.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.