

Μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε για την τραγωδία στα Τέμπη, ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, υποστήριξε ότι, «όπως προέκυψε από μία δικογραφία, τις πρώτες τρεις μέρες μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε έναν εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια».
«Το χώμα, το οποίο ήταν 300 κυβικά, 30 φορτηγά, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα χαρακτηρίστηκε “άχρηστο”, ενώ μπορεί να είχε μέσα τα υλικά που ψάχνουμε, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε ο Γιάννης Μαρακάκης.
«Ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήγαν και πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και τις πρώτες τρεις μέρες, εντελώς αυθαίρετα, έχει μεταφερθεί σχεδόν μισό οικοδομικό τετράγωνο από χώμα σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο όπου ποτέ δεν δόθηκε σε κανέναν η ευκαιρία να πάει να ερευνήσει και τώρα έχουν χαθεί πολύ κρίσιμα στοιχεία», είπε ο δικηγόρος, υποστηρίζοντας ότι ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής.
Επιπλέον, ο κ. Μαρακάκης ανέφερε ότι «υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει “κολλήσει” επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα».
Καταλήγοντας είπε ότι «το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε, ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν».
Σχετικά Νέα
Πούτιν: Προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς προαπαιτούμενα» διαπραγματεύσεων μεταξύ.
Ινδία-Πακιστάν: Αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχειρίας
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.
Ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων επιδότησης για τις επιχειρήσεις -Οι τρεις κατηγορίες
Από αύριο, Δευτέρα 12/5, θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση.
Στις κάλπες σήμερα οι Αλβανοί – Τέταρτη θητεία διεκδικεί ο Ράμα
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός.