Τέμπη: Σε εξέλιξη νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και τις διαδηλώσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων στο Σύνταγμα, στις 12:00.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή αναφέρει: «Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών¨, έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα». «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί», τονίζει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο
Κάλεσμα για κινητοποίηση απηύθυνε και το ΠΑΜΕ. «Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο στο πέταλο της Αριστοτέλους. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις της, δυναμώνοντας τη συζήτηση και τη δράση μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά.

Κινητοποιήσεις και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. «Σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης, συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/23 στο Σύνταγμα στις 12.00», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

Κινητοποιήσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας
Σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται σήμερα κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη. Καλέσματα συμμετοχής πραγματοποιήθηκαν και από αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας καλούν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Vodafone, Μισθωτών Δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων Ποτών Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων.

Φορείς και Σωματεία Ελασσόνας κάλεσαν σε συλλαλητήριο στις 12:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ και το εργατικό κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί κινητοποίηση στις 12:00 στην πλατεία Πάρκου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα