Τέμπη: Νέα δικογραφία στη Βουλή για την τραγωδία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη μετά από σχετική μήνυση συγγενών θυμάτων.

Την ίδια ώρα συγγενείς θύματος κατέθεσαν ακόμα μια μήνυση στα Δικαστήρια Λάρισας και συγκεκριμένα παιδιά θύματος, βιολογικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε 13 μήνες μετά, σε ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Οσον αφορά τη νέα δικογραφία αφορά επίσης στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Μιχ. Παπαδόπουλο, μετά την μηνυτήρια αναφορά γονέα θύματος για σημαντικές παραλείψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η μηνυτήρια αναφορά αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη πιθανόν έχουν ευθύνη που δεν ολοκληρώθηκε η περιβόητη σύμβαση 717.

Όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας “από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο”.

Αναφορικά με τη δικογραφία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας κατά την ενημέρωση των πιλοτικών συντακτών, δήλωσε σχετικά ότι “είναι μια τυπική διαδικασία για κάθε φορά που υπάρχει πολιτικό πρόσωπο σε μήνυση και έτσι έφτασε στη Βουλή, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών”.

Και κατέληξε: “Έχει τη δυνατότητα η αντιπολίτευση να μαζέψει υπογραφές και να πράξει όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν μιλάμε για δικαστική κρίση αλλά για μια μήνυση που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα”.

Για να πάει το θέμα στην ολομέλεια θα πρέπει να το ζητήσουν 30 βουλευτές με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής.

Μήνυση από τα παιδιά θύματος των Τεμπών Γ. Κυριακίδη
Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου κατέθεσαν τα παιδιά του Γεωργίου Κυριακίδη μέσω της συνηγόρου τους Μαρία Χατζηκωνσταντίνου σήμερα το μεσημέρι για το οστό που βρέθηκε στον 66χρονο, γιατί ανήκε σε αυτόν, στον πατέρα τους.

Η μήνυση σύμφωνα με το thessaliatv.gr που κατέθεσαν στον εισαγγελέα Λάρισας στα δικαστήρια είναι για διάφορα αδικήματα, μεταξύ άλλων η παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Το οστό βρέθηκε στην περιοχή Πηγάδια στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν μεταφερθεί χώμα και μπάζα από τον τόπο της τραγωδίας.

Yπενθυμίζεται πως στις 6 Ιουνίου συγγενείς θυμάτων είχαν καταθέσει και νέο υπόμνημα για το δυστύχημα των Τεμπών στον εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Οι συγγενείς ζητούσαν διευκρινίσεις αναφορικά με τα δείγματα των DNA που είχαν ληφθεί και τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, καθώς και επανάληψη της δειγματοληψίας στα συντρίμμια των βαγονιών που βρίσκονται στο Κουλούρι, από ειδικό μεταλλουργό, προκειμένου να εξεταστεί τα υλικά, για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στη έκρηξη και την φωτιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα