

Οι πληροφορίες που αναζητούσαν για την τύχη συναδέλφου τους αλλά και της συζύγου συναδέλφου τους ήταν η κύρια αιτία της παρουσίας στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη σύμφωνα με την απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας .
Σχεδόν δύο χρόνια μετά το δυστύχημα το Υπουργείο ξεδιαλύνει το τοπίο γύρω από το ζήτημα το οποίο είχε προκαλέσει συζητήσεις και σενάρια όπως η μεταφορά στρατιωτικού υλικού από την αμαξοστοιχία.
Τη σχετική ερώτηση είχε υποβάλει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος αφού ερωτούσε γιατί βρέθηκαν εκεί τα στελέχη της Π.Α επεσήμαινε ότι η ανάμιξη της Πολεμικής Αεροπορίας σε μια σύγκρουση τρένων είναι ανεξήγητη και άκρως περίεργη και θα πρέπει ο Πρωθυπουργός και ο πολιτικός προϊστάμενος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να απαντήσουν στους εκπροσώπους του λαού, ποια ακριβώς αποστολή και ανάμιξη είχε το συγκεκριμένο κλιμάκιο, στο χώρο της σύγκρουσης των τρένων.
Απαντώντας στον κ. Βελόπουλο ο Ν. Δένδιας τονίζει ότι κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο του 2023, ο τότε Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας ήταν επιφορτισμένος με τα καθήκοντα Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Λάρισας.
“Ως εκ τούτου, στελέχη που υπηρετούσαν στη Φρουρά, σε θέσεις σχετικές με θέματα Πολιτικής Προστασίας, μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος περίπου στις 10 πμ την 01-03-2023, στο πλαίσιο συνδρομής και συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) με τις περιφερειακές και τοπικές υπηρεσίες σύμφωνα με το άρθρο 4 του π.δ. 84/2009 (Α΄ 108), και κυρίως με σκοπό να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας ενός στελέχους και της συζύγου άλλου στελέχους, που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία. Εκεί παρέμειναν και επιμελήθηκαν την τοποθέτηση πέντε (5) σκηνών από τις ΕΔ (για δημοσιογράφους κ.ά.) και αποχώρησαν περί τις 3 μμ, αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν απαιτείτο πλέον η παρουσία τους”.
Στο ίδιο κείμενο ο κ. Δένδιας εξηγεί γιατί δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πέντε στελεχών από τη στιγμή που δεν είχαν καμία εμπλοκή στο δυστύχημα.
Σχετικά Νέα
Ρεύμα: Στα σταθερά τιμολόγια στράφηκαν το 2024 οι καταναλωτές – Τα οφέλη
Όφελος της τάξης των 200 ευρώ είχε το 2024 ο μέσος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας.
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα
Αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Βροχές και καταιγίδες,.
Μαυρίκης: Το ’90 παρακολουθούσε τον πατέρα του αρεοπαγίτη που πήγε να δωροδοκήσει
Σε κατ´οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») βρίσκεται από χθες ο Χρήστος Μαυρίκης, μετά.
Μυστικοί εφοριακοί και drones στο σχέδιο της ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής
Με τη θερινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών και την τουριστική δραστηριότητα να.