Τέμπη: Έρευνα σε βάθος 15ετίας και πιθανές νέες διώξεις για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Καθώς η έρευνα γύρω από τις συνθήκες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη συνεχίζεται και ενώ στο «κάδρο» των κατηγορουμένων μπήκαν την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα τρία πρόσωπα, πιθανό είναι να ασκηθούν και νέες διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια τον 59χρονο σταθμάρχη της Λάρισας – ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί – αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που έφυγαν πριν τη λήξη της βάρδιάς τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, επίκεινται νέες διώξεις.

Παράλληλα, σήμερα, ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου τους τρεις κατηγορούμενους.

Σημειωτέον ότι ήδη απο χθες, την υπόθεση έχει αναλάβει επισήμως ο εφέτης ανακριτής, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Όσον αφορά την πορεία της έρευνας, αναμένεται να κληθούν μάρτυρες, ενώ μεταδίδεται και η πληροφορία ότι θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης.

Σχετικά με τις νέες ποινικές διώξεις, διερευνάται το ενδεχομένο να μπουν στο «μικροσκόπιο» οι γιατροί που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης, αμέσως μετά την τραγωδία και χωρίς ο ίδιος να έχει υποβληθεί σε εξετάσεις, όπως αποδείχθηκε.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η έρευνα θα πάει σε βάθος 15ετίας και για τις συμβάσεις του ΟΣΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ειδικότερα, εκτός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης με τους τέσσερις νεκρούς, θα διερευνηθούν και τα παρακάτω δυστυχήματα:

  • 16 Μαΐου 2016: Σύγκρουση μηχανήματος συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών με ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ, στις Σέρρες με δύο θανάτους και δύο τραυματισμούς.
  • 30 Σεπτεμβρίου 2019: Θανάσιμος τραυματισμός 55χρονου επιβάτη, κατά την επιβίβαση στο Δομοκό.
  • 21 Ιουνίου 2022: Σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. σε αυτόματη φυλασσόμενη διάβαση στη Λάρισα με αποτέλεσμα τον θάνατο οδηγού.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα