Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, παράταση του ωραρίου, λιανεμπόριο χωρίς περιορισμούς

«Αφήνουμε πίσω μας τα lockdown», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης ανακοίνωσε την άρση ή την χαλάρωση μιας σειρά μέτρων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από την προσεχή Παρασκευή θα ξεκινά στις 00.30
Καταργούνται τα sms προς το 13033 και 13032
Αίρονται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις
Από 1 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό

Από την προσεχή Παρασκευή μπαίνει σε ισχύ η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού όσον αφορά στις μετακινήσει προς τα νησιά. Ο πολίτης που επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση) είτε τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test ή self-test 24 ωρών είτε αποδεικτικό νόσησης.
Η εστίαση θα παραμείνει χωρίς μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Αρχίζοντας την εισήγηση του, τόνισε ότι παρατηρούμε μια συνεχή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις τελευταίες έξι εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη άρση περιορισμών δεν αύξησε τα κρούσματα. «Παρά την αυξημένη κινητικότητα, πετύχαμε τον στόχο μας, με τις κατάλληλες βαλβίδες εκτόνωσης», είπε.

Σημείωσε ότι «από τον Απρίλιο μέχρι και τώρα έχουν διατεθεί 8 εκατ. self-tests», ενώ «11.500 πολίτες επιβεβαίωσαν ότι είναι φορείς του ιού χάρη στα self-tests».

Αναφερθείς στα εμβόλια, είπε ότι ορθώνεται «τείχος ανοσίας για τους ανθρώπους 60 ετών και άνω σε ένα ποσοστό άνω του 70%».

Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα εξέφρασε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ανακοινώνοντας τα επόμενα βήμα προς την… κανονικότητα.

Όπως είπε ο ίδιος, η κυβέρνηση προχώρησε σε σταδιακή επαναλειτουργία της εκπαίδευσης, της εστίασης και του λιανεμπορίου με βάση μια νέα στρατηγική. Μάλιστα παρουσίασε και ένα διάγραμμα στο οποίο αποτυπώνεται η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς περιορισμούς, την κατάργηση των SMS μετακίνησης καθώς επίσης και την πλήρη απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον κανόνα ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά, αν και καταργούνται τα μέτρα του click away και του click in a shop.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα