Τέλος στην «Οδύσσεια» των προσφύγων στη Λαμπεντούζα

Η Ιταλία δέχτηκε να πατήσουν στη στεριά οι πρόσφυγες του ιστιοφόρου Alex, το οποίο ελλιμενίσθηκε το Σάββατο στη Λαμπεντούζα βάζοντας έτσι ένα προσωρινό τέλος στο μαρτύριό τους.

Ταυτόχρονα, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την κατάσχεση του ιστιοφόρου πλοίου. Τις πληροφορίες αυτές έδωσε μέσω Facebook ο Ιάσoνας Αποστολόπουλος, ο Έλληνας διασώστης του Alex.

Η απάνθρωπη στάση του Σαλβίνι, αν και έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει ακόμη καταδικαστεί από την Ευρώπη. Η μόνη που αντέδρασε πιο έντονα ζητώντας από την Ιταλία και τον Σαλβίνι να επανεξετάσει τη μεταναστευτική πολιτική του ήταν η Γερμανία.

Ειδικότερα, ανεβάζοντας τους τόνους, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χόρστ Ζεεχόφερ, έγραψε στον ιταλό συνάδελφό του Ματέο Σαλβίνι, ζητώντας να επανεξετάσει τη μεταναστευτική του πολιτική. «Σας ζητώ επειγόντως να επανεξετάσετε τη θέση σας σχετικά με το κλείσιμο των ιταλικών λιμένων […] Τα πλοία που σώζουν τους μετανάστες δεν πρέπει να μείνουν για να περιπλανηθούν στη Μεσόγειο, ό, τι κι αν είναι» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός, αναφερόμενος στις ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα