

Οι 122 Γερμανοί υπήκοοι, που είχαν τεθεί σε καραντίνα στις αρχές Φεβρουαρίου στη Γερμανία, μετά τον επαναπατρισμό τους από την κινεζική πόλη Ουχάν, την εστία της επιδημίας του νέου κοροναϊού, βγήκαν από την απομόνωση σήμερα, έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας.
“Όλοι τους μπόρεσαν να βγουν από τη ζώνη καραντίνας για να συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους”, δήλωσε σήμερα με ικανοποίηση ο υφυπουργός Υγείας Τόμας Γκέμπχαρτ, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Κανένας από τους 122 Γερμανούς δεν προσβλήθηκε από τον ιό covid-19, σύμφωνα με τις αρχές, που τους υπέβαλαν σε πολλά τεστ ανίχνευσης, τα οποία “όλα βγήκαν αρνητικά”.
Οι 122 τέθηκαν σε καραντίνα στις αρχές Φεβρουαρίου, μετά τον επαναπατρισμό τους από την Ουχάν.
Αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, διέμεναν σε έναν στρατώνα στην πόλη Γκέρμερσαϊμ, στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.
“Τα μέτρα αυτά δεν ήταν εύκολα για τους ανθρώπους αυτούς, όμως ήταν απολύτως απαραίτητα” υπογράμμισε ο Γκέμπχαρτ.
Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη, 16 στον αριθμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Για περισσότερες από 4 ώρες κατέθετε η Κιμ Καρντάσιαν στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος της
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις και πλέον ώρες η κατάθεση της πρωταγωνίστριας τηλεριάλιτι και «βασίλισσας».
Συρία: Η άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ συνιστά μια νέα αρχή, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Αλ Σιμπάνι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ασάαντ αλ Σιμπάνι δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του.
Η άρση των κυρώσεων Τραμπ στη Συρία προβληματίζει το Ισραήλ – Τι φοβάται ο Νετανιάχου
Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να άρει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Συρίας.
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν προτίθεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της.