

Οι 122 Γερμανοί υπήκοοι, που είχαν τεθεί σε καραντίνα στις αρχές Φεβρουαρίου στη Γερμανία, μετά τον επαναπατρισμό τους από την κινεζική πόλη Ουχάν, την εστία της επιδημίας του νέου κοροναϊού, βγήκαν από την απομόνωση σήμερα, έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας.
“Όλοι τους μπόρεσαν να βγουν από τη ζώνη καραντίνας για να συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους”, δήλωσε σήμερα με ικανοποίηση ο υφυπουργός Υγείας Τόμας Γκέμπχαρτ, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Κανένας από τους 122 Γερμανούς δεν προσβλήθηκε από τον ιό covid-19, σύμφωνα με τις αρχές, που τους υπέβαλαν σε πολλά τεστ ανίχνευσης, τα οποία “όλα βγήκαν αρνητικά”.
Οι 122 τέθηκαν σε καραντίνα στις αρχές Φεβρουαρίου, μετά τον επαναπατρισμό τους από την Ουχάν.
Αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, διέμεναν σε έναν στρατώνα στην πόλη Γκέρμερσαϊμ, στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.
“Τα μέτρα αυτά δεν ήταν εύκολα για τους ανθρώπους αυτούς, όμως ήταν απολύτως απαραίτητα” υπογράμμισε ο Γκέμπχαρτ.
Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη, 16 στον αριθμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ – Nετανιάχου για την κατάσταση σε Γάζα – Ιράν
Οπρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου,.
Αεροσκάφος με 282 επιβάτες εκκενώθηκε στο Ορλάντο λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα
Ο κινητήρας ενός αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν να.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.