Τελικά με το περπάτημα καις θερμίδες;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Το γυμναστήριο το βαριέσαι και θα προτιμούσες να καταπιαστείς με οτιδήποτε άλλο από το να κάνεις όργανα ή διάδρομο. Τίμιο και αληθινό. Βέβαια με κάποιο τρόπο θα πρέπει να παραμένεις σε φόρμα, όσο φυσικά οι υποχρεώσεις σου το επιτρέπουν. Και εδώ έρχεται το περπάτημα το οποίο είναι σίγουρα ενδιαφέρον και αναζωογονητικό. Υπάρχει όμως και ένα αλλά… Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με το περπάτημα –μόνο- δε χάνεις θερμίδες, ή τουλάχιστον όχι όσες θα ήθελες και θα περίμενες. Και εύλογα υπάρχει η εξής απορία: Θα πρέπει να αρχίσεις το τρέξιμο για να δεις αποτελέσματα;

Σου έχω καλά νέα, μιας και οι ειδικοί απαντούν επιτέλους στο αγωνιώδες αυτό ερώτημα. Ναι, με το περπάτημα μπορείς να χάσεις θερμίδες, με μία βασική προϋπόθεση: Να περπατάς και να το… νιώθεις! Να έχεις σταθερό ρυθμό, και αναπνοή γεγονός που θα έχει αμέτρητα οφέλη και στη λειτουργία της καρδιάς σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το περπάτημα θεωρείται μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, ενώ σε περίπτωση που όντως το πάρεις στα σοβαρά, μπορείς να καις μέχρι και 100 θερμίδες ανά 1,5 χιλιόμετρο-ποσό καθόλου αμελητέο-.

Αν λοιπόν είσαι από εκείνες που μισούν το τρέξιμο και το θεωρούν αρκετά επίπονο και κουραστικό, ήρθε η ώρα να δεις εντελώς διαφορετικά την απογευματινή σου βόλτα στο πάρκο.

queen.gr

Σχετικά Νέα