

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet εντός του Νοεμβρίου και η εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο που αναλογεί στο 100% -δηλαδή το διπλάσιο- των τελών που αναλογούν στο εκάστοτε όχημα.
Τα ποσά των τελών κυκλοφορίας
Συγκεκριμένα, τα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που είναι αγορασμένα μετά το 2006 διαμορφώνονται ως εξής:
-Από 1.072 κ.ε. έως 1.357 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 135 ευρώ
-Από 1.358 κ.ε. έως 1548 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 255 ευρώ
-Από 1.549 κ.ε. έως 1.738 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 280 ευρώ
-Από 1.739 κ.ε. έως 1.928 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 320 ευρώ
-Από 1.929 κ.ε. έως 2.357 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 690 ευρώ
-Από 2.358 κ.ε. έως 3.000 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 920 ευρώ
-Από 3.001 κ.ε. έως 4.000 κ.ε. ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 1.150 ευρώ
-Από 4.001 κ.ε. και άνω ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 1.380 ευρώ
Η διαδικασία βήμα προς βήμα
Η διαδικασία για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας που παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι είναι απλή.
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι να συμπληρώσει τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
Στη συνέχεια, συμπληρώνει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας καθώς και το έτος τελών κυκλοφορίας που αφορά η εκτύπωση.
Επιλέγοντας, ακολούθως, την αναζήτηση βγαίνει μήνυμα ότι έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Τελευταίο βήμα είναι να πατήσει κάποιος το κουμπί «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».
Με την ταυτότητα πληρωμής οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο τα τέλη μπορούν να πληρωθούν στον γκισέ των τραπεζών ή ηλεκτρονικά μέσω e-banking.
Επίσης, αν κάποιος επιλέξει να τα πληρώσει μέσω πιστωτικών καρτών μπορεί να «κερδίσει» έως και 12 άτοκες δόσεις.
Σχετικά Νέα
ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Η υπεραπόδοση των φόρων με ετήσια αύξηση στα δημόσια έσοδα κατά 10,6% και η.
Πρόγραμμα ΥΠΑΑΤ για μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων: Έρχεται νέο λίφτινγκ
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων (παρέμβαση Π3-73-2.3) διαμορφώνεται.
Νέα επιδότηση έως 22.500 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Λήγει στις 25 Απριλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις-Ποιους αφορά
Την Παρασκευή, 25 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το νέο.
Ποιες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στο ωράριο εργασίας
Στα σκαριά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης φαίνεται πως βρίσκεται η διάταξη για.