Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τα ποσά και οι αλλαγές από το 2021

Στην τελική ευθεία έχει μπει από το ΥΠΟΙΚ το θέμα με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 και τα ποσά πληρωμής τους. Τι αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

«Τα ποσά θα είναι ίδια με πέρυσι», διαβεβαίωσε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», απαντώντας σε ερώτηση για τα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 ο υπουργός τόνισε ότι: «Αν δεν κάνουμε κάτι, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν το 2021. Ωστόσο υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους με τους ρύπους. Έχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων». Επίσης, σημείωσε πως η λύση που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing», είπε ο Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη του 2021».

Για το 2020

Για το 2020 τα τέλη κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να υπολογίζονται ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Ειδικότερα:

  • Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000
  • Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010

Όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν μετά την πρώτη Νοεμβρίου του οι τιμές των τελών κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Η εξόφληση των τελών θα γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και η πληρωμή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, όπως γράφει το liberal.gr. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει και φέοτς να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  1. Στην Υπηρεσία προς του Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Εντυπο Τ.Κ. 2019».
  2. Στη συνέχεια στην ειδική φόρμα που εμφανίζεται συμπληρώστε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση θα πρέπει να δώσετε την εντολή εκτύπωση για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020. Σε περίπτωση που εισέλθετε στην ηλεκτρονική υπηρεσία με τους κωδικούς πρόσβασης εμφανίζεται και το ειδοποιητήριο του συζύγου ή της συζύγου στην περίπτωση που διαθέτει

Σχετικά Νέα