

H Ταϊλάνδη εντόπισε στην επικράτειά της τα πρώτα τέσσερα κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας PBS επικαλούμενο τον επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Τσουλαλονγκόρν, Γιονγ Πουβοραουάν.
Σύμφωνα μάλιστα με το δίκτυο, το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε μια τετραμελή οικογένεια βρετανών υπηκόων, η οποία τώρα βρίσκεται σε καραντίνα σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Στα τέλη Δεκεμβρίου το Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο είναι κατά 70% περισσότερο μεταδοτικό σε σχέση με τα άλλα στελέχη του SARS-CoV-2.
Χθες έκλεισαν μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια στην Μπανγκόκ, ενώ θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης βάσει μιας σειράς νέων μέτρων που υιοθετήθηκαν για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.
Αξίζει να επισημανθεί πως αν και η Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εμφανίστηκε κρούσμα της covid-19 εκτός Κίνας στις αρχές του 2020, μέχρι τον Νοέμβριο είχε καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας, με λιγότερα από 6.000 κρούσματα και 60 θανάτους.
Όμως η εμφάνιση κρουσμάτων στη μεγαλύτερη ψαραγορά της Ταϊλάνδης τον προηγούμενο μήνα προκάλεσε μια ξαφνική άνοδο των μολύνσεων, οι οποίες πλέον έχουν εντοπιστεί σε 53 από τις 77 επαρχίες της χώρας.
Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας έχει εκτοξευθεί σε περισσότερα από 7.300.
Να σημειωθεί πως στην Μπανγκόκ, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 2.600 κρούσματα covid-19, οι τοπικές αρχές αντέδρασαν άμεσα επιβάλλοντας μερικό lockdown, το οποίο τέθηκε σε ισχύ χθες. Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, οι χώροι όπου διεξάγονται αγώνες μποξ, κοκκορομαχίες αλλά και οι αίθουσες μασάζ, τα κέντρα αισθητικής και τα γυμναστήρια είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς.
Επιπλέον, οι αρχές της Μπανγκόκ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα δημόσια σχολεία της πόλης θα κλείσουν για δύο εβδομάδες.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.
Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης.
Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.