

“Χειρόφρενο” θα τραβήξουν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου οι οδηγοί των ταξί προκειμένου να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό ψήφιση. Σημειώνεται δε πως το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για τις ημέρες αυτές.
«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στόχος της κυβέρνησης είναι:
– Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
– Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
– Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:
-Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
-Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
-Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Σχετικά Νέα
Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται μητέρα και σύντροφος
Εξακολουθούν να αλληλοκατηγορούνται η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της για τον θάνατο.
Κοζάνη: Συνελήφθη 52χρονη για τον θάνατο 78χρονης
Η 78χρονη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της φέροντας τραύματα στο κεφάλι. Στην.
Προσδόκιμο ζωής: Η Ελλάδα μέσα στα υψηλότερα της Ευρώπης
Στις υψηλότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής λίστας βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής..
Γ. Ψαριανός για Μαρία Καρυστιανού: «Οι έμποροι των Τεμπών, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ελλάς»
Ο Γρηγόρης Ψαριανός με νέα ανάρτηση στο Facebook επιτίθεται στη Μαρία Καρυστιανού και κάνει λόγο για «εμπόρους των.