Ταξί: Νέα απεργία την Τετάρτη

Απεργούν αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι οδηγοί ταξί της Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) « από την Τετάρτη,  06:00 π,μ. μέχρι τις 6 π.μ. της Πέμπτης κανένα ταξί στο δρόμο: Λέμε όχι  στο φορολογικό νομοσχέδιο, όχι στον αφανισμό του ταξί» και θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 9.30 π.μ. χωρίς αυτοκίνητα. « Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο κλάδος μας συμμετέχει στην ομοβροντία αντιδράσεων από φορείς και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και «δολοφονικά» μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο.

Στις 22 Ιουνίου 2023 σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καμία νέα αύξηση φόρων και αύξηση στο αφορολόγητο όριο. Αυτά προεκλογικά…

Πέντε μήνες αργότερα το Υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει με το νομοσχέδιο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» αποκλειστικά για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για όσους επιχειρούν μέσω νομικών προσώπων ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος.

Πως υπολογίζεται αυτό το κέρδος; Με βάση τις μικτές αποδοχές του κατώτατου μισθού δηλαδή 780,00 ευρώ  επί 14 μήνες και προσαύξηση 10% για κάθε κλεισμένη τριετία, με όριο τις τρεις τριετίες:

• Άνευ τριετίας: 10.920 ευρώ

• Μία τριετία: 12.012 ευρώ

• Δύο τριετίες: 13.104 ευρώ

•Τρεις τριετίες: 14.196 ευρώ

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της καταστροφής που σχεδίασε «ο μεταρρυθμιστής της συμφοράς» ας δούμε ένα παράδειγμα: Οδηγός ιδιοκτήτης ταξί με έναρξη εργασιών το 2012 και ακαθάριστα ετήσια έσοδα 45.000 ευρώ. Ας θεωρήσουμε ότι ο μέσος όρος του ετήσιου κύκλου εργασιών των οδηγών ταξί είναι στα 24.000 ευρώ.

 

Αυτός ο νέος κεφαλικός φόρος καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου. Την ίδια στιγμή τα φερέφωνα της κυβέρνησης στοχοποιούν ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενεργοποιώντας – όπως κάνουν για όλα τα αντι-κοινωνικά μέτρα– μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού»  σημειώνει το ΣΑΤΑ

 

 

Τα αιτήματα

«Συνάδελφοι,

• Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο.

• Να ζητήσει συγνώμη το Υπουργείο Οικονομικών για την στοχοποίηση 750.000 εργαζομένων.

• Απαιτούμε αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ.

• Δικαιούμαστε δίκαια αμοιβή για την εργασία μας.

• Αγωνιζόμαστε για φορολογική δικαιοσύνη.

• Απορρίπτουμε κάθε λέξη από το νομοσχέδιο της ντροπής που γυρίζει το φορολογικό σύστημα στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

 

Το 2011 είναι οδηγός για τον αγώνα μας. Μάχη μέχρις εσχάτων για να επιβιώσουμε.

 

»  προσθέτει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα