Τατάρ: Κανένα έδαφος για έναρξη των συνομιλιών – Η απάντηση της Λευκωσίας

Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό υποστήριξε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κύπρου».

Σύμφωνα με τον Ε. Τατάρ, 400 πρόσφυγες έχουν προσφύγει στην επιτροπή αποζημιώσεων και πως τα «έργα υποδομής» θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ εξέφρασε τη θέση πως δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις μέχρι και την λύση.

«Ο κ. Ερσίν Ταταρ, με τα όσα δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Η Καθημερινή, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η πλευρά μας, καθώς επίσης και το ότι είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα προχωρήσει ο ΓΓ των με το διορισμό ενός ειδικού απεσταλμένου, ως η συμφωνία κατά το γεύμα στη Νέα Υόρκη», υπογράμμισε.

«Επιβεβαιώνει, επίσης, πως είναι η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς το εμπόδιο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι εάν ο ΓΓ των ΗΕ προχωρήσει με τον διορισμό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα αρνηθεί να πάει στη συνάντηση», επισήμανε.

«Ξεκάθαρα αναφέρει, επίσης, ότι δεν επιθυμούν καμία εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας στην προσπάθεια για την επανέναρξη του διαλόγου», σχολίασε ο κ. Πελεκάνος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα