Τασούλας: Δεν πρόκειται να διακοπεί ξανά η Προανακριτική

Την βεβαιότητα ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό που έγινε την Πέμπτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, συμπληρώνοντας ότι η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί κατά τα προβλεπόμενα, με τρόπο νόμιμο και θεσμικό, ενώ αναφερόμενος στον κ. Πολάκη είπε ότι αυτός μπορεί να εμφανισθεί οπουδήποτε εκτός της Προανακριτικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, πρόσθεσε ότι το έργο της Προανακριτικής στην περίπτωση που είχε επιτραπεί χθες η συμμετοχή στους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη θα έπασχε από συνολική ακυρότητα, συνεπώς και υποχρεώθηκε και διακόψει τις εργασίες της.

Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι «από δω και πέρα αυτό που είδαμε χθες να γίνεται και να εμποδίζεται η επιτροπή από δυο βουλευτές μη μέλη, δεν πρόκειται να επαναληφτεί», συμπληρώνοντας πως «θα διεξαχθεί κανονικά (η επόμενη συνεδρίαση) και θα προστατευτεί η αποστολή της επιτροπής».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να συμβεί εφόσον οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος επανεμφανιστούν στην Προανακριτική, ο κ. Τασούλας απάντησε δεικτικά ότι ο κ. Πολάκης «μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε αλλού εκτός από την επόμενη συνεδρίαση», αφ’ ης στιμγής δεν αποτελεί καν μέλος της.

Για το πως θα διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση των εργασιών της προανακριτικής ο κ. Τασούλας είπε ότι όλα θα γίνουν με τρόπο νόμιμο, θεσμικό και προβλεπόμενο.

«Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που προβλέπονται γι’ αυτούς οι οποίοι μπαίνουν με το ζόρι και χωρίς να είναι μέλη σε μια επιτροπή, που μάλιστα έχει καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου. Δεν είναι η επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σχετικά με την εξαίρεση των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής, σημείωσε πως «ασχοληθήκαμε περισσότερο καιρό απ’ ότι έπρεπε και με περιττό θόρυβο κατά τη γνώμη μου, με ένα θέμα διαδικαστικό. Αυτό έχει κλείσει. Προχωρούμε στην επιτέλεση του έργου της επιτροπής, το οποίο είναι σοβαρότατο».

 

Σχετικά Νέα