

Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος σε ένα στάδιο της Τανζανίας, την ώρα που πολίτες απέτιναν φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο Τζον Μαγκουφούλι, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία, ένας απολογισμός πολύ υψηλότερος από τους πέντε νεκρούς που είχαν ανακοινώσει οι αρχές μετά την τραγωδία, στις 21 Μαρτίου.
Η αστυνομία στην πόλη Νταρ ες Σαλάμ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, απέδωσαν ορισμένους από τους θανάτους σε ασφυξία, λόγω του συνωστισμού. «Είναι αλήθεια ότι 45 άνθρωποι πέθαναν καθώς ποδοπατήθηκαν και από ασφυξία», είπε στο Ρόιτερς, ο Λάζαρο Μαμποσάσα, ο διοικητής της αστυνομίας του Νταρ ες Σαλάμ. Άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος.
Μέσα ενημέρωσης της Τανζανίας μετέδωσαν πως ο πανικός προκλήθηκε όταν πλήθος επιχείρησε να εισέλθει παρανόμως στο στάδιο, μέσω ανεπίσημων εισόδων. Αρχικά, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών μια μητέρα και τα δύο παιδιά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.