

Mαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν δύο προσκεκλημένους σε έναν γάμο επειδή άκουγαν μουσική, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Την πράξη αυτή καταδίκασε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν.
Ένας συγγενής των θυμάτων είπε ότι οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια του γάμου στην πόλη Σορχούντ επειδή οι προσκεκλημένοι άκουγαν αφγανική λαϊκή μουσική. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
Νεαροί άνδρες έβαλαν μουσική σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Έφτασαν τρεις Ταλιμπάν και άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι δύο τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο μάρτυρας αυτός.
Ο Κάζι Μουλά Άντελ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην επαρχία Νανγκαρχάρ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Από την Καμπούλ, ο εκπρόσωπος των κυβέρνησης Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δεν επιβεβαίωσε το ίδιο το γεγονός, όμως είπε ότι οι Ταλιμπάν αντιτίθενται σε τέτοιου είδους ενέργειες. «Διενεργείται έρευνα. Προς το παρόν, δεν ξέρουμε τι έγινε», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται δράστες και θύματα να είχαν προσωπικές διαφορές.
Στο Ισλαμικό Εμιράτο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποτρέπει κάποιον από τη μουσική ή από οτιδήποτε άλλο, μόνο να προσπαθεί να τον πείσει. Αυτός είναι ο τρόπος που το κάνουμε», πρόσθεσε. «Αν κάποιος σκοτώσει έναν άνθρωπο, ακόμη και αν (ο δράστης) είναι δικός μας, αυτό είναι έγκλημα και θα τον οδηγήσουμε στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει τον νόμο, είπε.
Κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης των Ταλιμπάν (1996-2001) η μουσική απαγορευόταν.
Η νέα ισλαμιστική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκφέρει άποψη για το θέμα, ωστόσο ανέκαθεν θεωρούσε τη μη θρησκευτική μουσική ως αντίθετη με τον ισλαμικό νόμο.
Σχετικά Νέα
Πηγές Τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία.
Eurovision: Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ ξεσπά εναντίον της Μαρίνας Σάττι – «Ήταν ανάμεσα στους πιο αηδιαστικούς διαγωνιζόμενους»
H τραγουδίστρια Eden Golan, εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024 περιγράφει την σκληρότητα που ισχυρίζεται πως.
Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία
Σε εκεχειρία 30 ημερών χωρίς όρους από τις 12 Μαΐου, συμφώνησαν σήμερα Σάββατο (10/5).
Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι λέει για το όραμά του και την επιλογή του ονόματος
Να συνεχίσει ορισμένες από τις βασικές προτεραιότητες του Πάπα Φραγκίσκου υποσχέθηκε ο Πάπας Λέων.