

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν.
Η δόνηση έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, όπου σείστηκαν κτίρια, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για ζημιές.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 27,5 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 89,5 χιλιομέτρων στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν, σχεδόν στη μέση της απόστασης ανάμεσα στην ακτή της κομητείας Χουαλιέν και στο ιαπωνικό νησί Γιοναγκούνι, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία προσθέτοντας ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ταϊβάν.
Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε επίσης ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1.
Νωρίτερα ωστόσο το ιαπωνικό ινστιτούτο NIED ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για δόνηση 8 βαθμών.
Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες και είναι επιρρεπής σε σεισμούς.
Το 2016 περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό που έπληξε την νότια Ταϊβάν, ενώ μια δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 2.000 ανθρώπων το 1999.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Χωρίς τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ευρώπη θα μιλούσε γερμανικά
Χωρίς την επέμβαση των ΗΠΑ οι ευρωπαϊκές χώρες θα μιλούσαν γερμανικά, δήλωσε ο Ντόναλντ.
Μερτς: Η Γερμανία θα κατάσχει παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, εφόσον το επιτρέπει ο νόμος
Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της θα προχωρήσουν στην κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων,.
Ζελένσκι: Καλή και παραγωγική η συνάντηση με τον Ερντογάν – Νέα «καρφιά» για τη Ρωσία
«Καλή και παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο.
Λιβύη: Η Άγκυρα προετοιμάζει την απομάκρυνση Τούρκων υπηκόων από την Τρίπολη
Η Άγκυρα ετοιμάζεται σήμερα να απομακρύνει τους Τούρκους υπηκόους που ζουν στην Τρίπολη, την.