

Η Ταϊβάν ανέφερε σήμερα την ανάπτυξη κινεζικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων γύρω από το νησί, συμπεριλαμβανομένων και πολεμικών αεροσκαφών της Κίνας που πετούν πάνω από την ευαίσθητη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, καθώς το Πεκίνο συνεχίζει τις στρατιωτικές δραστηριότητες, ενώ μένουν τρεις εβδομάδες από την διεξαγωγή εκλογών στην Ταϊβάν.
Η Ταϊβάν έχει δημοκρατική διακυβέρνηση, ενώ η Κίνα την διεκδικεί ως δική της περιοχή.
Από την πλευρά της, η Ταϊπέι παραπονιέται εδώ και τέσσερα χρόνια για συνεχείς κινεζικές στρατιωτικές περιπολίες και ασκήσεις κοντά στο νησί.
Η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 13ης Ιανουαρίου.
Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκονται οι σχέσεις με την Κίνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.