

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταϊάνι χαρακτήρισε «δυσανάλογη» την αντίδραση της Γαλλίας στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μην διαθέσει ασφαλές λιμάνι στο πλοίο Ocean Viking, το οποίο διέσωσε 234 μετανάστες και πρόσφυγες στην κεντρική Μεσόγειο.
«Θέσαμε ένα πολιτικό πρόβλημα, το οποίο αφορά την αυξανόμενη μετανάστευση. Στην Ιταλία έφτασαν ενενήντα χιλιάδες, υπάρχει μια αναλυτική έκθεση της Frontex η οποία αναφέρεται σε συμφωνίες ΜΚΟ με πλοία που σαλπάρουν από την Αφρική», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.
Από την μεριά του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, πρόσθεσε: «η αντίδραση της Γαλλίας, σε ό,τι αφορά το αίτημα φιλοξενίας 234 μεταναστών- την στιγμή που η Ιταλία, μόνον φέτος, υποδέχθηκε ενενήντα χιλιάδες- είναι ακατανόητη. Γίνεται συνεχής αναφορά στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά, μέχρι τώρα η Ιταλία αντιμετώπισε μόνη της το όλο αυτό πρόβλημα και το σύστημα υποδοχής μας είναι σε μεγάλη δυσκολία». Ο ίδιος έκρινε «απόλυτα ανεπαρκή» τον αριθμό των μετεγκαταστάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχετικά Νέα
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.