

«Είναι απίθανο να οδηγήσει σε επανεκκίνηση της πανδημίας»
Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron, με αποτέλεσμα πολλά κράτη να «θωρακίζονται» κατάλληλα για να προστατευτούν από αυτή. Την ίδια ώρα, ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μάς καθησυχάζει, καθώς δηλώνει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν το εν λόγω στέλεχος.
Αναλυτικότερα, ο Άντριου Πόλαρντ εξέφρασε «προσεκτική αισιοδοξία» έπειτα από τον συναγερμό που έχει σημάνει στον κόσμο, αφού υποστήριξε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών από την παραλλαγή, προσθέτοντας ότι «είναι απίθανο να οδηγήσει σε επανεκκίνηση της πανδημίας».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC4, είπε: «Αν παρατηρήσετε πού βρίσκονται οι περισσότερες μεταλλάξεις, υπάρχουν παρόμοιες περιοχές της πρωτεΐνης ακίδας που έχουν παρατηρηθεί με άλλες παραλλαγές μέχρι στιγμής και αυτό σας λέει ότι παρά τις μεταλλάξεις που υπάρχουν σε άλλες παραλλαγές, τα εμβόλια συνέχισαν να αποτρέπουν πολύ σοβαρές ασθένειες καθώς έχουμε κινηθεί μέσω των (παραλλαγών) Άλφα, Βήτα, Γάμμα και Δέλτα».
«Υποθετικά έχουμε κάποια αισιοδοξία ότι το εμβόλιο θα πρέπει να λειτουργεί ενάντια σε αυτήν την παραλλαγή για σοβαρή ασθένεια, αλλά πραγματικά πρέπει να περιμένουμε αρκετές εβδομάδες για να το επιβεβαιώσουμε», συνέχισε και εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε επανεκκίνηση μιας πανδημίας σε έναν εμβολιασμένο πληθυσμό.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την επικείμενη πελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινου ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ, που κρατείται.
Ο Νετανιάχου στέλνει αντιπροσωπεία στην Ντόχα για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στη Ντόχα του Κατάρ.
Βρετανία και Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία
Η Βρετανία και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας.
Κομισιόν: Χαιρετίζουμε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας – Αξιολογούμε τη συμφωνία Ουάσιγκτον – Λονδίνου
“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι σε κάποιο βαθμό.