

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2024 εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πρέπει και φέτος να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet πρώτα το έντυπο Ε2, που φέρει την ονομασία «Αναλυτική Κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας», και – όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος – στη συνέχεια να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το Ε1.
Για την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή του φετινού εντύπου Ε2, στην υπ’ αριθμόν Α. 1032/2025 απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή – για τον τύπο και το περιεχόμενο της φετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων – περιλαμβάνονται, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι ακόλουθες οδηγίες:
- Στο έντυπο Ε2 καταχωρίζεται η οικοδομημένη ακίνητη περιουσία κάθε υπόχρεου, ανεξάρτητα αν αποκτά από αυτήν εισόδημα, ενώ η μη οικοδομημένη ακίνητη περιουσία καταχωρίζεται μόνο αν αποφέρει εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό.
- Για τη συμπλήρωση της στήλης 4, που αφορά στην κατηγορία του δηλούμενου ακινήτου, γίνεται επιλογή της κατηγορίας σύμφωνα με την ακόλουθη κατηγοριοποίηση των ακινήτων, που ισχύει για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9: Κατοικία, μονοκατοικία, επαγγελματική στέγη, οικόπεδο, αποθήκη, θέση στάθμευσης, σταθμός αυτοκινήτων Δ.Χ. κλπ.
- Οι στήλες 13, 14 και 15 συμπληρώνονται με το ακαθάριστο εισόδημα των ακινήτων που αναλογεί στον υπόχρεο κατά κατηγορία, όπως εμφανίζεται στους τίτλους των στηλών (εκμίσθωση-υπεκμίσθωση, δωρεάν παραχώρηση, ιδιοχρησιμοποίηση). Στις στήλες αυτές συμπληρώνονται και τα ανείσπρακτρα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δηλώθηκαν στα φορολογικά έτη 2015-2023 στους κωδικούς 125-126 και εισπράχθηκαν κατά το έτος 2024.
- Στη στήλη 17 συμπληρώνονται το είδος μίσθωσης και η χρήση του ακινήτου.
- Στη στήλη 19 συμπληρώνεται ο αριθμός της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων κάθε μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.
Σχετικά Νέα
Πάνω από 3 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Αττικής για παιδικές χαρές και σχολικές αίθουσες σε τέσσερις δήμους
Έργα σε παιδικές χαρές και σχολικές αίθουσες θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους της Αττικής.
Κληρονομιά Τράγκα: Νίκη Γιάννη Τράγκα και ελληνικού δημοσίου στο Μονακό
Κάτοικος Ελλάδας και όχι Μονακό, παρά τη σειρά τυπικών εγγράφων που είχε εξασφαλίσει στο.
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα μπροστά
Σε λίγες ημέρες θα περάσουμε στην θερινή ώρα, αφού έρχεται η καθιερωμένη αλλαγή ώρας..
Ο Τραμπ θέλει να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ από πολίτες 43 χωρών
Στο στόχαστρο έχει βάλει ο Ντόναλντ Τραμπ συνολικά 43 χώρες, καθώς σκοπεύει να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς.