Τα προγράμματα των τραπεζών για τους συνεπείς

Προγράμματα επιβράβευσης συνεπών δανειοληπτών θέτουν σε εφαρμογή οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς). Τα προγράμματα, ανά τράπεζα έχουν ως εξής:

Εθνική

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταμοιβής της Εθνικής θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:

–   o δανειολήπτης να μην έχει παρουσιάσει  καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας δόσης στο στεγαστικό δάνειο τα τελευταία 5 χρόνια και να μην εντάσσεται στις εξαιρούμενες κατηγορίες δανειοληπτών/δανείων, όπως αναγράφονται στους όρους του προγράμματος.

Το  πρόγραμμα ανταμοιβής περιλαμβάνει:

  • Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων  σε ετήσια βάση.  Η επιστροφή αυτή θα αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αντιστοιχεί στους τόκους του προηγούμενου έτους.
  • Όφελος 2% συνολικά σε go4more πόντους για τις καθημερινές συναλλαγές σας με κάρτες της Τράπεζας στα συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα go4more Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και πρατήρια καυσίμων EKO. Η ανταμοιβή αυτή θα αποδίδεται ως εξής: οι πόντοι που ισχύουν σε μόνιμη βάση στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ & την EKO μέσω του προγράμματος go4more θα πιστώνονται αυτόματα τη στιγμή της συναλλαγής, το δε επιπλέον ποσοστό θα πιστώνεται απολογιστικά σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά στο προηγούμενο έτος.

Επιπρόσθετα, με την εμπρόθεσμη πληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου ο δανειολήπτης κερδίζει μέσω του προγράμματος go4more επιπλέον πόντους,  τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Eurobank

Ενεργοποιεί από την 1η Οκτωβρίου 2019 πρόγραμμα επιβράβευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων είναι ενήμεροι, να επωφεληθούν από σειρά προνομίων, εκπτώσεων και διευκολύνσεων:

  • Λαμβάνοντας νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% (50 μονάδες βάσης) σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Μάλιστα, η έκπτωση θα ισχύει όχι μόνο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, αλλά και για τα παιδιά τους, ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην αξιολόγηση του αιτήματος.
  • Παραλείποντας τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου εφόσον είναι ενήμεροι τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους μεταθέτοντας τη συγκεκριμένη πληρωμή στην εναπομένουσα διάρκεια του δανείου.
  • Λαμβάνοντας έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες, θα έχουν κι ένα πρόσθετο δώρο: 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air – ανά κύριο δανειζόμενο – στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την AEGEAN μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή.

Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς, δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη.

Alpha Bank

Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα επιβράβευσης της Alpha Bank προσφέρει μείωση 10% στα ασφάλιστρα της ενυπόθηκης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, μέσω της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για την αποπληρωμή μηνιαίας δόσης δανείου έως 6 μήνες σε περίπτωση πρόσκαιρης ολικής ανικανότητας από ατύχημα και 10.000 Bonus πόντους ετησίως, μέσω του μεγαλύτερου προγράμματος επιβράβευσης Bonus».

Επιπλέον, η Alpha Bank εξασφαλίζει για τους συνεπείς δανειολήπτες μειωμένο επιτόκιο κατά 0,5% σε νέα στεγαστικά δάνεια και σε νέες χρηματοδοτήσεις προς μικρές επιχειρήσεις, καθώς και προτεραιότητα στην άμεση αξιολόγηση των αιτημάτων, επιδότηση με 10% των νέων προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτου της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, επιπλέον 0,10% στα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων.

Το πρόγραμμα τίθεται σε άμεση εφαρμογή και οι προβλεπόμενες παροχές θα αποδίδονται στους δικαιούχους από τον Ιανουάριο του 2020 για όλα τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια και δάνεια μικρών επιχειρήσεων, με εξαίρεση ορισμένες ειδικές κατηγορίες.

Πειραιώς

Το πρόγραμμα επιβράβευσης απευθύνεται στους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.
  • Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.
  • Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.
  • Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς- Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%-, για την ανακαίνιση κατοικίας καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης ισχύει για πελάτες που εκταμίευσαν το στεγαστικό τους δάνειο έως 31/12/2014 και είναι από τότε ενήμεροι στα πιστωτικά προϊόντα που τηρούν στην Τράπεζα. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ήδη από φέτος και το ποσό της ανταμοιβής θα αποδοθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Σχετικά Νέα