Τα νέα MacBook Pro έρχονται με νέες δυνατότητες αλλά πολύ «τσουχτερές» τιμές

Μπορεί η Apple να εξασφαλίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από smartphones και υπηρεσίες όπως το App Store και την υπηρεσία συνεχούς ροής μουσικής Apple Music, αλλά αυτή την εβδομάδα η εταιρεία επικεντρώθηκε στους υπολογιστές της Mac.

Την Τρίτη, η Apple παρουσίασε μια νέα σειρά φορητών υπολογιστών MacBook Proπου διαθέτουν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από ποτέ. Όμως, αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη βελτίωση του συγκεκριμένου λάπτοπ είναι ένα νέο πληκτρολόγιο-«πεταλούδα» που υποτίθεται ότι είναι απαλλαγμένο από τα ελαττώματα που είχαν παρατηρηθεί σε προηγούμενα μοντέλα, με πλήκτρα να κολλάνε ή να μη δουλεύουν.

Ωστόσο, η τιμή φαντάζει απλησίαστη για πολλούς- και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το κορυφαίο μοντέλο MacBook Pro που συνοδεύεται από επεξεργαστή Intel Core i9 και μνήμη 32GB. Το μοντέλο κοστίζει 6.500 δολάρια.

Αυτή η εβδομάδα για την Apple περιλάμβανε επίσης πολλές συζητήσεις για το πώς η εταιρεία θα επηρεαστεί από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Επιπλέον, με την Παγκόσμια Σύνοδο Προγραμματιστών (Worldwide Developers Conference – WWDC) της εταιρείας να πλησιάζει, έχουν προκύψει ήδη φήμες για επερχόμενες βελτιώσεις λογισμικού το 2019.

Να τι περιλαμβάνει η ανασκόπηση των τελευταίων ημερών για την εταιρεία:

– Η Apple αυτή την εβδομάδα επικαιροποίησε τη σειρά φορητών υπολογιστών MacBook Pro, δημιουργώντας αυτό που η εταιρεία ονόμασε «το ταχύτερο φορητό Mac που έγινε ποτέ». Τα νέα MacBook Pro έχουν τον ίδιο σχεδιασμό με τα προηγούμενα μοντέλα αλλά διαθέτουν ολοκαίνουργια εσωτερικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου επεξεργαστή Intel Core i9 και έως 32 GB μνήμης RAM. Η Apple δήλωσε ότι το πιο ισχυρό MacBook Pro έχει ενισχυμένη απόδοση κατά 40% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά υπολογιστών. Οι τιμές στις εκδόσεις 13 και 15 ιντσών ξεκινούν από τα 1.799 και τα 2.399 δολάρια αντίστοιχα. Όμως, αν επιζητάτε τις ανώτατες προδιαγραφές για την έκδοση των 15 ιντσών, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε έως και 6.500 δολάρια.

– Τα νέα MacBook Pro της Apple διαθέτουν βελτιωμένο πληκτρολόγιο-«πεταλούδα», ανέφερε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα. Το παλιό πληκτρολόγιο χαρακτηριζόταν από προβλήματα για χρόνια. Η Apple ζήτησε συγγνώμη πέρυσι και αυτή την εβδομάδα προσέφερε δωρεάν αντικατάσταση για ελαττωματικά πληκτρολόγια- «πεταλούδα» σε οποιοδήποτε Mac.

– Η συνδρομητική υπηρεσία περιοδικών της εταιρείας Apple News+ έλαβε μια ώθηση αυτή την εβδομάδα με ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν τις αγαπημένες τους εκδόσεις και να κατεβάζουν αυτόματα νέα τεύχη περιοδικών στα iPhone τους. Αυτά τα τεύχη θα είναι επίσης διαθέσιμα εκτός σύνδεσης για προβολή εν ώρα πτήσης ή οπουδήποτε αλλού χωρίς ασύρματη σύνδεση. Το Apple News+ κοστίζει 10 δολάρια μηνιαίως και περιλαμβάνει πρόσβαση σε εκατοντάδες περιοδικά και εφημερίδες.

– Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από το WWDC, το γνωστό event για προγραμματιστές της Apple, ένας σχεδιαστής δημοσιοποίησε εικόνες concept για τα νέα χαρακτηριστικά λογισμικού που ίσως προγραμματίζει η Apple για το iOS 13. Ο καλλιτέχνης Alvaro Pabesio πήρε στοιχεία από μια έκθεση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα μέσα στον Μάιο σχετικά με τις πιθανές ενημερώσεις της Apple για το iOS 13 και τις απεικόνισε εικαστικά. Στο παρελθόν, σχεδιαστές δημοσίευσαν παρεμφερείς απεικονίσεις με βάση φήμες, οι οποίες κατέληξαν να παραπέμπουν αρκετά πιστά στο τελικό αποτέλεσμα.

– Μήπως θέλετε να μάθετε πόσο καταστροφικός θα μπορούσε να αποδειχθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την Apple; Οι αναλυτές της Goldman Sachs είπαν στους επενδυτές αυτή την εβδομάδα ότι εάν ο εμπορικός πόλεμος κλιμακωθεί και η Κίνα απαγορεύσει τις πωλήσεις iPhone, τα παγκόσμια κέρδη της Apple θα μειωθούν κατά 29%. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Κίνα δεν έχει υπονοήσει ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει τα iPhone.

– Η Apple υπέγραψε συμφωνία με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει της οποίας η εταιρεία θα ενημερώνει τους χρήστες όταν μια ενημέρωση του iOS θα βλάπτει την απόδοση του iPhone. Η οργάνωση προστασίας των καταναλωτών επέκρινε την Apple πέρυσι για την έκδοση μιας ενημέρωσης λογισμικού του iPhone που θα μπορούσε να επιβραδύνει την απόδοση του smartphone όταν η απόδοση της μπαταρίας ήταν χαμηλή.

Και κάτι ακόμα: Μήπως ψάχνετε να βρείτε έναν τρόπο για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε νέους ταλαντούχους εργαζομένους στην επιχείρησή σας; Μια νέα μελέτη από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών της Apple, Jamf, διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των φοιτητών πανεπιστημίου στις ΗΠΑ θέλουν να είναι σε θέση να επιλέγουν τους υπολογιστές που θα χρησιμοποιήσουν στις δουλειές τους. Και το 71% των ερωτηθέντων θα επέλεγε Mac.

Σχετικά Νέα