Παρά την φιλονικία του αμερικανού προέδρου με την ισχυρότερη κινεζική εταιρεία παγκοσμίως, οι πωλήσεις της Huawei δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν αισθητά. Ειδικότερα οι πωλήσεις από χρόνο σε χρόνο κατέγραψαν αύξηση 4,6%. Ωστόσο οι επιπτώσεις της μαύρης λίστας στην οποία την κατέταξε το αμερικανικό υπουργείο εμπορίου θα μπορούσαν να επηρεάσουν πολύ περισσότερο το επόμενο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Πτωτική ήταν αντιθέτως η πορεία της Apple με τις αποστολές νέων συσκευών να πέφτουν κατά 11% εν συγκρίσει με τον προηγούμενο χρόνο. Παρόλα αυτά οι πωλήσεις των τηλεφώνων αναμένεται να βελτιωθούν χάρη στο buyback program που υιοθέτησε η εταιρεία καθώς κι από την μείωση των τιμών που εφαρμόζει η Apple σε Ινδία και Κίνα. Ωστόσο η πορεία των μελλοντικών πωλήσεων θα εξαρτηθεί κι από τις συσκευές που θα μας συστήσει η εταιρεία τον Σεπτέμβριο καθώς και από το αν αυτές θα έχουν 5G, πράγμα αμφίβολο.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως για πρώτη φορά στην κορυφαία δεκάδα των smartphones προστέθηκε και η κινεζική Realme, χάρη στην μεγάλη άνοδο που καταγράφει στην αγορά της Ινδίας και την επέκταση εκτός συνόρων που επιχειρεί σταδιακά εδώ κι ένα χρόνο. Η εταιρεία με έδρα την Σενζέν ιδρύθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο όταν και ανεξαρτητοποιήθηκε από την OPPO.

Πηγή: insider.gr