Τα ιδανικά ελληνικά νησιά για φθινοπωρινές διακοπές

Τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς σε όλο τον κόσμο για φθινοπωρινές εξορμήσεις δημοσίευσε το βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller.

Οι συντάκτες του Laura Fowler και Laura Chubb κατέγραψαν προορισμούς ιδανικούς για να θαυμάσει ο επισκέπτης τη μετάβαση από τη μια εποχή στη άλλη, γαστρονομικούς προορισμούς, προορισμούς ιδανικούς για roadtrips αλλά και προορισμούς κατάλληλους για τις τελευταίες βουτιές στη θάλασσα. Ανάμεσά τους στην πρώτη πεντάδα βρέθηκαν και τα ελληνικά νησιά με 8 προορισμούς που παραμένουν ζεστοί και φιλόξενοι, ακόμη και μέσα Οκτωβρίου.

Στο άρθρο αναφέρεται πως όσο πιο νότια ταξιδεύει κάνεις στα ελληνικά νησιά -τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και στις Κυκλάδες- εκείνα παραμένουν ζεστά και ηλιόλουστα. Προτείνουν στους αναγνώστες να επισκεφθούν τη Ρόδο και τον οικισμό της Λίνδου, το γραφικό Καστελλόριζο, τις παραλίες της Μήλου, τη Σύμη για την άφθαρτη ομορφιά της, τη Νίσυρο και την Πάτμο. Φυσικά, από την παράγραφο-αφιέρωμα στην Ελλάδα δε θα μπορούσαν να λείπουν η Σαντορίνη με τη Μύκονο. Οι συντάκτες προτρέπουν την επίσκεψη στα νησιά ή και μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Σημειώνεται πως στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε και η Κύπρος με τους συγγραφείς να πλέκουν το εγκώμιο γύρω από όμορφο νησί της Κύπρου, με την πλούσια ιστορία, τις φανταστικές παραλίες, τα ορεινά χωριουδάκια με τις φιλικές ταβέρνες και τους αμπελώνες στην ενδοχώρα.

Top-10 φθινοπωρινών προορισμών

Ρώμη, Ιταλία
Κύπρος
Περιοχή των Λιμνών, Ηνωμένο Βασίλειο
Περούτζια, Ιταλία
Τα ελληνικά νησιά
Μποτσουάνα, Ν.Αφρική
Λος Κάμπος, Μεξικό
Σεβίλλη, Ισπανία
Χαβάη
Νέα Αγγλία, ΗΠΑ

 

ΠΗΓΗ TourismToday

Σχετικά Νέα