Τα χρέη των αεροπορικών εταιρειών έφτασαν τα 340 δισ. δολάρια – Το πλήγμα της πανδημίας συνεχίζεται

Αυξάνονται τα χρέη των αεροπορικών εταιρειών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως και αναγκάζουν τους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα εκκρεμή χρέη έχουν καταγράψει άνοδο 23% από το 2020 φτάνοντας τα 340 δισ. δολάρια, ενώ μέχρι στιγμής οι αεροπορικές εταιρείας έχουν πουλήσει 63 δισ. δολάρια σε ομόλογα και δάνεια, διεθνώς.

Είναι σαφές πως η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει μπροστά της ένα δύσκολο «δρόμο», καθώς επηρεάζεται άμεσα από την πορεία της πανδημίας και τις συνεχείς αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μάλιστα, είναι τόσο «δύσκολη» η κατάσταση που εταιρείες όπως η Easy Jet και η Japan Airlines ανακοίνωσαν νέα σχέδια συγκέντρωσης κεφαλαίων, αυτό τον μήνα, σε μια προσπάθεια να «αντέξουν» τις συνέπειες της πανδημίας.

Εικόνα

Πολλοί αερομεταφορείς έχουν επιστρέψει στην αγορά ομολόγων και οι μεγάλες πωλήσεις δείχνουν πως οι επενδυτές είναι ακόμα διατεθειμένοι να διαθέσουν κεφάλαια…

  • Η EasyJet συγκέντρωσε 400 εκατ. δολάρια νέου χρέους, μαζί με 1,7 δισ. δολάρια σε μετοχές.
  • Η Japan Airlines διασφάλισε σχεδόν 2,7 δισ. δολάρια σε «φρέσκα» κεφάλαια, μέσω ομολόγων και δανείων μειωμένης διασφάλισης.
  • Η Qantas Airways έχει ανακοινώσει σχέδια για την πώληση ομολόγων.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα