Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 102 θυμάτων στο Μάτι

ÁðïêáëõðôÞñéá ôïõ Ìíçìåßïõ ôùí èõìÜôùí ôçò ðõñêáãéÜò ðïõ öéëïôÝ÷íçóå ï ãëýðôçò Êþóôáò Áíáíßäáò, óôïí ðñïáýëéï ÷þñï ôçò Åêêëçóßáò ôïõ Áã. ÉùÜííç óôï ÍÝï ÂïõôæÜ ôçí ÐÝìðôç 23 Éïõëßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)

Το μνημείο συμβολίζει τη φυγή των ανθρώπων, ενώ πίσω τους βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα

Δε θα τους ξεχάσει κανείς. Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (23/07) πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 102 θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Βουτζά. Το μνημείο συμβολίζει τη φυγή των ανθρώπων, ενώ πίσω τους βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα. Βλέπετε, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την πύρινη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Συγγενείς και φίλοι των 102 θυμάτων άφησαν λίγα λουλούδια στο μνημείο. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος. Στο μεταξύ στις 20:30, στον ναυτικό όμιλο στο Μάτι, πραγμματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση.
Στις 19 του μήνα έγινε μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σχετικά Νέα