

Οι ημέρες της καραντίνας περνούν και σίγουρα αυτό που μας δυσκολεύει είναι οι βραδινές λιγούρες, ειδικά όταν βλέπουμε την αγαπημένη μας σειρά ή ταινία.
Γράφει Ιωάννα Δαλαμαρίνη
Συνήθως, επιλέγουμε να τρώμε ανθυγιεινά σνακ τα οποία μας γεμίζουν με λιπαρά και δεν έχουν καμία θρεπτική αξία, όμως, υπάρχουν λύσεις που μπορούμε να απολαύσουμε το έργο με ένα υγιεινό συνοδευτικό.
Tortilla αλα pizza
Μία πολύ γρήγορη και άκρως θρεπτική συνταγή είναι να φτιάξεις πίτσα, αλλά η βάση της θα είναι από τορτίγια και για ακόμα πιο υγιεινή επιλογή προτίμησε να είναι ολικής αλέσεως. Στη συνέχεια, βάζεις ότι υλικά θέλεις: σάλτσα ντομάτας, λαχανικά, μανιτάρια, τυριά (προτίμησε με χαμηλά λιπαρά). Την τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο και μέσα σε λίγα λεπτά είναι έτοιμη.
Tortilla chips με γουακαμόλε (αβοκάντο)
Με βάση πάλι την τορτίγια μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου chips. Κόβεις την τορτίγια σε μικρά τρίγωνα και πασπαλίζεις ελάχιστο λάδι αλάτι και πάπρικά. Ψήνεις σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο και τα chips σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμα.
Για το γουακαμόλε θα χρειαστείς ένα ώριμο αβοκάντο, το οποίο το λιώνεις με ένα πιρούνι προσθέτεις λίγο χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγα ψιλοκομμένα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις προσθέτεις και λίγο κόλιανδρο. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχεις το πιο υγιεινό και θρεπτικό dip, καθώς το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ω3 λιπαρά.
Chips από λαχανικά
Μία δεύτερη υγιεινή συνταγή για chips είναι η εξής: επιλέγεις ότι λαχανικά σου αρέσουν και τα κόβεις σε πολύ λεπτές φέτες όσο γίνεται πιο ομοιόμορφα για να μπορούν να ψηθούν σωστά. Μπορείς να επιλέξεις πατάτες, γλυκοπατάτες, kale, παντζάρι τα ανακατεύεις με ελάχιστο λάδι και ότι μυρωδικά θέλεις. Επίσης, μπορείς να πασπαλίσεις με λίγη διατροφική μαγιά τα λαχανικά σου και να τους δώσεις μία γεύση τυριού, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττά λίπη. Ψήνεις στην επιλογή “αέρα” στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Κρέπα βρώμης
Μία άλλη υγιεινή και χορταστική επιλογή είναι η κρέπα βρώμης. Για να φτιάξεις τη βάση της κρέπας θα χρειαστείς 2-3 ασπράδια αυγού 1κ.σ βρώμη και 1κ.σ. γάλα. Αναμιγνύεις όλα τα υλικά μαζί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις το μείγμα και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά. Μετά μπορείς να γεμίσεις την κρέπα σου με ότι επιθυμείς.
Για αλμυρή κρέπα μπορείς να προσθέσεις τυρί, γαλοπούλα, μανιτάρια και ντομάτα.
Για γλυκιά μπορείς να προσθέσεις μέλι, σιρόπι σφενδάμου, φυστικοβούτυρο ή όποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών θέλεις και φρούτα. Αν θέλεις κάτι πιο σοκολατένιο προτίμησε μαύρη σοκολάτα που έχει πλούσια οφέλη για τον οργανισμό.
Σχετικά Νέα
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του.
Κανόνες ασφαλείας από τον ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές το Πάσχα
Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα, με έθιμα όπως το βάψιμο των αυγών, το.
Νόσος Αλτσχάιμερ: Από ποιον γονιό «μετράει» περισσότερο η κληρονομικότητα – Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα
Αν και για πολλά χρόνια η κληρονομικότητα από τη μητέρα θεωρούνταν πιο σημαντική για.
Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας – Τουλάχιστον τρεις ασθενείς νεκροί κατά την εκκένωση
Δύο ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας, τα ξημερώματα της Κυριακής (13/4),.