Τ. Θεοδωρικάκος: Στα σκαριά πρόγραμμα απασχόλησης 36.000 ανέργων

Πρόγραμμα απασχόλησης 36.000 ανέργων σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλες υπηρεσίες, ξεκινά τον επόμενο μήνα, όπως τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως ζήτησε από τους δημάρχους – εν όψει και του καλού καιρού- να ενεργοποιήσουν πρόσθετα μέτρα ελέγχου στις πόλεις τους.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στο πρόγραμμα απασχόλησης θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες.

Όσοι επιλεγούν, θα περάσουν από κατάρτιση που θα πιστοποιεί τις νέες τους γνώσης και θα απασχοληθούν για οκτώ μήνες σε δήμους και περιφέρειες. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως ζήτησε από τους δημάρχους – εν όψει και του καλού καιρού – να ενεργοποιήσουν πρόσθετα μέτρα ελέγχου στις πόλεις τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, όπως, για παράδειγμα, παρατηρήθηκε το Σάββατο (11/04) σε Αθήνα και σε άλλες περιοχές. «Δεν πρέπει την απερισκεψία των λίγων να την πληρώσει το σύνολο», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την άδεια ειδικού σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι στο δημόσιο θα επεκταθεί για όλο το διάστημα που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

 

 

 

πηγή    ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα