Τ. Θεοδωρικάκος: Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί σε σημεία ελέγχου

Στη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας ενόψει του κύματος της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θοδωρικάκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε όλες τις περιοχές που επέρχεται η κακοκαιρία, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Στυλιανίδη, την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι πάνω από 1.000 αστυνομικοί με 200 οχήματα, βρίσκονται σε 34 σημεία ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στην ανάγκη να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Νομίζω ότι καλά κάνουμε και δείχνουμε αυτή την αυστηρότητα. Θα συνηθίσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα από τον κρατικό μηχανισμό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «εδώ και 12 ημέρες έχουν πάει 600 ειδικοί φρουροί, αστυνομικοί, πρόσθετοι στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής. Ήδη, έχουν αυξηθεί κατά 70% οι περιπολίες που γίνονταν μέχρι τώρα και θα υπάρξει αποτύπωμα σε μία περαιτέρω μείωση των εγκληματικών πράξεων».

Για την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι πρόκειται για έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, έναν σύμμαχο. Θα έχουμε συνάντηση προκειμένου να ενημερώσω τον επικεφαλής του ΕΛΚ για το πού βρίσκεται το πρόβλημα στον Έβρο γιατί δυστυχώς δεν έχει σταματήσει η ασύμμετρη απειλή, ακόμα και τις χειμωνιάτικες ημέρες αλλά και για την απόφασή μας και τον ρυθμό υλοποίησης που αφορά την επέκταση του φράχτη στο σύνολο του ποταμού, με πρώτο σταθμό τα 35 χλμ όπου αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν τα έργα το ταχύτερο δυνατό».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Το μήνυμα έχει φτάσει με πράξεις και στους γείτονές μας», πρόσθεσε.

Για τις εκλογές

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα και προοπτική με ασφάλεια για την πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες ή επιστροφή στον τεχνητό διχασμό, στην τοξικότητα και την αποτυχία» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για το δίλημμα Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία του Αλ. Τσίπρα, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για ένα «κατασκευασμένο δίλημμα», ώστε όπως αναφέρει «να συσπειρώσει τις δικές του δυνάμεις. Προκειμένου να συσπειρώσει τον κόσμο σε μία αντινεοδημοκρατική λογική απέναντι στον πρωθυπουργό και στην παράταξή μας».

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ισχυρή και δοκιμάζεται όταν υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες και αποδεικνύονται ασυνεπείς, άλλα λένε και άλλα κάνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Δημοκρατία είναι να σέβεσαι τις επιλογές του ελληνικού λαού. Η απάντηση είναι Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα