Τ. Θεοδωρικάκος: 1.500 παραβάσεις κάθε μήνα σε ράμπες αναπήρων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σίμψη. Στη σύσκεψη που ακολούθησε στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, παρουσιάστηκε ο οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών αρχών με κωφούς και βαρήκοους.

Ο Υπουργός σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι κάθε μήνα καταγράφονται περίπου 1.500 παραβάσεις από συμπολίτες μας, οι οποίοι κλείνουν τις ράμπες για άτομα με αναπηρίες στα πεζοδρόμια και τους δρόμους, κάνοντας λόγο για προκλητικά απάνθρωπη και απολίτιστη συμπεριφορά.

Όπως είπε, είναι ένα κοινό στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση για όλους να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση και πολύ γρήγορα να φτάσουμε τον αριθμό 1.500 στο μηδέν, ώστε οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τις ράμπες να έχουν την απαραίτητη ελευθερία κίνησης στον δημόσιο χώρο, όπως έχουμε όλοι μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι κωφοί ή έχουν σοβαρά προβλήματα ακοής, σημειώνοντας πως μας ενδιαφέρει να μπορούν να εξυπηρετούνται πλήρως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για αυτό τον λόγο, όπως είπε, σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία των ατόμων τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, «αποστέλλουμε ένα χρηστικό οδηγό στο σύνολο των Αστυνομικών Τμημάτων, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν στη νοηματική με τους αστυνομικούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ταυτόχρονα, έχει διασφαλιστεί μέσω δύο εφαρμογών στο Whatsapp και στο Viber, η δυνατότητα αυτών των πολιτών να επικοινωνούν με το κέντρο, το γνωστό σε όλους μας «100» της Αμέσου Δράσεως, για να εξυπηρετούνται κάθε φορά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή χρειάζονται τη συμπαράσταση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναφορικά με τον οδηγό επικοινωνίας των αστυνομικών Αρχών με κωφούς και βαρήκοους πολίτες, είπε ότι αποσκοπεί στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας της κοινωνικής αυτής ομάδας, καθώς στον συγκεκριμένο οδηγό περιλαμβάνονται τα βασικά σημεία επικοινωνίας μεταξύ των κωφών και βαρήκοων πολιτών με τις αστυνομικές Αρχές και σύντομες συμβουλές επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός συντάχθηκε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, και είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα