

Τα δικαιώματα των περίπου 150.000 Ελλήνων που διαβιούν, εργάζονται και σπουδάζουν στη Μεγάλη Βρετανία είναι εγγυημένα «σε όλα τα σενάρια του Brexit», διαβεβαιώνει η Τερέζα Μέι μέσω συνέντευξής της στα ΝΕΑ.
«Υπάρχουν αναμφίβολα πολλοί και σημαντικοί δεσμοί μεταξύ των λαών των δύο χωρών μας. Η συμβολή των Ελλήνων στη ζωή της Μ.Βρετανίας είναι ανεκτίμητη. Γι’ αυτό έχουμε εγγυηθεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα συμβεί σε όλα τα σενάρια του Βrexit, υπογραμμίζει η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Συμφωνήσαμε με τον κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της συνεργασίας σε εμπόριο και ασφάλεια
Αναφορικά με την τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό της η Τερέζα Μέι σημειώνει ότι «η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να γίνει η Ελλάδα ένα επιτυχημένο, εξωστρεφές έθνος, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις αξίες που θεωρούμε σημαντικές εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εγώ συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η διεύρυνση της συνεργασίας μας στο εμπόριο και την ασφάλεια» λέει η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.